avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, aș dori lămuriri privind următoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, aș dori lămuriri privind următoarea situație: ...

Bună ziua, aș dori lămuriri privind următoarea situație: sunt moștenitoare legală după tatăl meu decedat în 2020 in cota de 1/2 terenuri intravilane și extravilane. Bunica mea și fratele ei (decedat )au fost proprietari astfel: bunica clădiri+1/2 terenuri, iar fratele ei 1/2terenuri. Ea a dat clădirile prin contract de întreținere unei alte persoane, dar întreținerea a fost de scurtă durată (din 11 februarie 2022 când s-a făcut actul notarial până în 4martie2022 când a decedat). La notar nu mi se face succesiunea, deoarece se invocă faptul că pe terenul meu sunt construcții din anul 1975. Care sunt posibilitățile mele in această situație? Menționez că jumătate din terenuri inclusiv cel cu construcții revin unui alt moștenitor al fratelui bunicii prin testament.

Alte discuții în legătură

Probleme cu titlul de proprietate deceba11 deceba11 Va rog frumos daca ma poate ajuta si pe mine cu o idee pentru urmatorul caz: Pe un titlu de proprietate sunt 2 frati mostenitori:unul decedat , celalalt in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Bunicul meu a avut 7 copii si o avere compusa din :15.5ha teren extravilan si teren intravilan in suprafata de 2500mp si 1500mp. El a dat pamant la fiecare ... (vezi toată discuția)
Realizarea succesiunii la 7 ani dupa deces adi2004 adi2004 Buna ziua, Bunica mea a decedat in anul 2008 si a lasat prin testament ca toata mosterirea sa revina in cote aproximativ egale celor doi nepoti si celor doi ... (vezi toată discuția)