Buna ziua ,
Am marea rugaminte daca ma puteti indruma putin cu un sfat !
Sotul meu a facut in 2007 un credit la o banca in jur de 16000 eur., pe numele lui. , fara garantie imobiliara.
Am platit cativa ani rata, dupa care au fost ceva probleme si ne-au bagat in executare. Ramasese de dat in jur de 13500 eur si cu cheltuieli de exeutare, avocati bancii se ajungea undeva la 19000 eur.
Noi aveam o casa in constructie , am primit somatie ca ne executa , ptr ca sotul este cadru activ la jandarmi si nu l-au gasit la Fortele de Munca.
Am fost la executor , dumnealui i-a pus poprire pe salariu si s-a oprit executarea pe casa.
Am primit ieri de la o firma de recuperare , notificari ca s-a cesionat creditul catre ei , avand de plata 13500 principal si 5000 eur dobanda si 2200 eur penalitati , in conditiile in care platile catre executor s-au facut lunar, cate 500 lei timp de doi ani. Am contactat executorul si ne-a spus ca a primit si dumnealui si ne spune sa facem contestatie.
Intrebarea este ? Este legal atata timp cat am fost executata , s-a stabilit poprirea , sa se cesioneza datoria ? Cu executorul cum ramane?
Ne pot executa si pe casa sau ramane doar pe venituri?
Daca fac contestatie , as avea dreptul sa ridic si somatia de pe casa ?
Eu nu am fost girant sau codebitor si cred ca din casa imi revine jumatate.
In conditiile de fata fac contestatie la executare catre firma de recuperare si Banca ?
Va multumesc anticipat!