avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Indrumare juridica
Discuție deschisă în Executare silită

Indrumare juridica

Buna ziua ,
Am marea rugaminte daca ma puteti indruma putin cu un sfat !
Sotul meu a facut in 2007 un credit la o banca in jur de 16000 eur., pe numele lui. , fara garantie imobiliara.
Am platit cativa ani rata, dupa care au fost ceva probleme si ne-au bagat in executare. Ramasese de dat in jur de 13500 eur si cu cheltuieli de exeutare, avocati bancii se ajungea undeva la 19000 eur.
Noi aveam o casa in constructie , am primit somatie ca ne executa , ptr ca sotul este cadru activ la jandarmi si nu l-au gasit la Fortele de Munca.
Am fost la executor , dumnealui i-a pus poprire pe salariu si s-a oprit executarea pe casa.
Am primit ieri de la o firma de recuperare , notificari ca s-a cesionat creditul catre ei , avand de plata 13500 principal si 5000 eur dobanda si 2200 eur penalitati , in conditiile in care platile catre executor s-au facut lunar, cate 500 lei timp de doi ani. Am contactat executorul si ne-a spus ca a primit si dumnealui si ne spune sa facem contestatie.
Intrebarea este ? Este legal atata timp cat am fost executata , s-a stabilit poprirea , sa se cesioneza datoria ? Cu executorul cum ramane?
Ne pot executa si pe casa sau ramane doar pe venituri?
Daca fac contestatie , as avea dreptul sa ridic si somatia de pe casa ?
Eu nu am fost girant sau codebitor si cred ca din casa imi revine jumatate.

In conditiile de fata fac contestatie la executare catre firma de recuperare si Banca ?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2016
Mihutza35, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! pe scurt, mama casnica de 12 ani iar tata in tot acest ... burlan023 burlan023 Buna ziua! Pe scurt, mama casnica de 12ani iar tata in tot acest timp a facut cateva imprumuturi bancare faca ca nimeni sa stie si nici sa stim ce a facut cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita mihaelavrinceanu mihaelavrinceanu daca o banca a pus poprire pe veniturile debitorului si a girantilor,banca are voie sa faca executare silita si la imobilul unui girant.Mentionez ca la ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in iunie 2020 am primit infiintare de poprire pe ... Andreiiia Andreiiia Buna seara, in iunie 2020 am primit infiintare de poprire pe salariu pentru un credit la care am fost garant si creditul nu a fost platit. Executarea silita ... (vezi toată discuția)