avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

daca o banca a pus poprire pe veniturile debitorului si a girantilor,banca are voie sa faca executare silita si la imobilul unui girant.Mentionez ca la imobilul respectiv are cota parte o alta persoana care nu este implicata in aceasta problema cu banca adica nu este girant
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:50, 2 Iunie 2014
Banca poate cere un partaj fortat si apoi executa debitorul (girantul) cu cota lui din ce-i revine prin partaj.
dar daca a fost pusa poprire pe veniturile debitorului si implicit girantilor de ce se mai face executare silita?
Banca poate alege metoda prin care sa-si recupereze creanta, dar daca a ales sa faca poprire pe veniturile debitorului si girantilor, va ramane valabila aceasta alegere.
Daca girantul a girat creanta si cu acel imobil, binenteles ca executarea poate privi si acel bun.

Creditorul este indreptatit sa isi recuperez creanta prin mijloacele prevazute de lege si intr-un timp cat mai scurt.

De aceea, daca suma poprita debitorului si girantilor este prea mica in raport cu creanta de recuperat, atunci va incerca sa execute si imobilul.

Legea nu prevede ca odata inceputaun anumit tip de executare nu se poate alege si o alta alaturi de cea initiala (in cazul dvs poprire si executare imobiliara).
girantul nu a girat cu imobilul ci cu veniturile sale (pensia)

Alte discuții în legătură

Executare silita zumy zumy Buna ziua! am girat cu apartamentul in care locuiesc pentru o linie de credit a unei firme, in anul 2007. In contractul de imprumut mai exista si un alt ... (vezi toată discuția)
Executare silita - explicatie costelmac costelmac buna ziua am un debit restant de 1400 ron si am primit instiintare de executare silita as vrea sa stiu in ce consta executarea silita in bunuri s-au ... (vezi toată discuția)
Neplata ratei la banca jean59 jean59 O cunostinta a facut un imprumut la banca si nu a platit rata 2 luni.Pentru suma luata de la banca a avut si 2 giranti care au girat cu bunuri imobile pentru a ... (vezi toată discuția)