avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - explicatie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - explicatie

buna ziua am un debit restant de 1400 ron si am primit instiintare de executare silita as vrea sa stiu in ce consta executarea silita in bunuri s-au proprietate cand am luat credit nu am pus gaj nimic doar cu buletinul
multumesc
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 21:52, 25 Octombrie 2013
executarea silita se poate face asupra tuturor bunurilor dve: sume de bani din banci, bunuri mobie si imobile.
dar suma este destul de mica pentru a lua o proprietate
Buna ziua,

Executare silita se poate realiza in toate formele (mobiliara, imobiliara poprire). Cel mai probabil executorul va trimite adrese la banci pentru a se interesa unde aveti conturi in vederea infiintarii popririi. Astfel va va putea institui o poprire asupra 1/3 din venitul lunar net pana la recuperarea intregii sume.

Zi buna,
Costi Boncu
Intr-adevar, suma este mica pentru a se face executare imobiliara, insa la staruinta creditorului, daca NU AVETI VENITURI SAU ALTE BUNURI MOBILE ce pot fi executare, se poate executa si un imobil. Legea prevede ca executarea imobiliara nu se face pentru creante sub 10.000 lei, CU EXCEPTIA cazului in care nu exista alte bunuri mobile (sau venituri) ce pot fi valorificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ContSters108914 ContSters108914 In cazul in care executorul judecatoresc obsearva ca prin porire nu poate recupera nimic de la debitor poate sa initieze o actiune de executare silita ... (vezi toată discuția)
Somatie de executare silita prin poprire si mobiliara adelatuhut adelatuhut Buna ziua! Am contractat un credit in 2008 ,iar din anul 2010 de cand in sistemul bugetar sau intamplat marile reduceri salariale mi-a fost din ce in ce mai ... (vezi toată discuția)
Poprire imobiliara homonai homonai Cu ceva timp in urma am avut un conflict cu o persoana, acesta m-a dat in judecata pe motiv de lovire si alte violente. A castigat procesul, eu trebuiind sa-i ... (vezi toată discuția)