avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

In cazul in care executorul judecatoresc obsearva ca prin porire nu poate recupera nimic de la debitor poate sa initieze o actiune de executare silita impotriva bunurilor imobile ale acestuia?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 21:52, 5 Noiembrie 2009
Păi si cererea formulată la executorul judecătorul, înainte de emiterea somației de poprire, cum a fost formulată.
Nu ați solicitat executarea silită sub toate formele urmărire mobiliarăm imobiliară, poprire?
Da, este urmatoarea etapa a procedurii de executare silita si de obicei, executorul judecatoresc noteaza si la BCF inceperea executarii silite asupra imobilului proprietatea debitorului, insa acum depinde si de diligentele efectuate de catre executorul judecatoresc, in acest sens!
Executorul a obtinut in instanta o validare poprire.
Nu cred ca a cerut maimult
Pentru moment, aveti dreptate.Insa nu va bazati prea tare pe faptul ca in viitorul apropiat nu se va continua executarea silita.Desigur, nu va opreste nimeni sa sperati ca acest lucru nu se va intampla, insa este bine sa luati in calcul si posibilitatea ca acest lucru sa se intample...
Doar daca creditorul a stiut sigur de existenta unor sume care puteau acoperi debitul, ar fi facut cerere pentru executare prin poprire. In caz contrar cred ca a solicitat executarea veniturilor si a bunurilor.
Pentru bunurile imobile se noteaza somatia in Cartea Funciara si daca solicitati Biroului de Carte Funciara un Extras pentru informare se poate vedea daca bunul imobil a fost indisponibilizat.
Existenta unei sentinte prin care instanta a dispus validarea popririi duce la ideea ca a fost identificat si tertul poprit, deci persoana care datoreaza sume debitorului asupra caruia s-a inceput executarea.

Alte discuții în legătură

Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac proprire ? doberv doberv am un angajat care are amenzi neplatite din 2003 si acum mi-a venit sa-i fac poprire pe salariu. pot invoca ceva ca sa nu fiu obligat ? e normal sa ma oblige ... (vezi toată discuția)