In cazul in care executorul judecatoresc obsearva ca prin porire nu poate recupera nimic de la debitor poate sa initieze o actiune de executare silita impotriva bunurilor imobile ale acestuia?
Păi si cererea formulată la executorul judecătorul, înainte de emiterea somației de poprire, cum a fost formulată.
Nu ați solicitat executarea silită sub toate formele urmărire mobiliarăm imobiliară, poprire?
Da, este urmatoarea etapa a procedurii de executare silita si de obicei, executorul judecatoresc noteaza si la BCF inceperea executarii silite asupra imobilului proprietatea debitorului, insa acum depinde si de diligentele efectuate de catre executorul judecatoresc, in acest sens!
Pentru moment, aveti dreptate.Insa nu va bazati prea tare pe faptul ca in viitorul apropiat nu se va continua executarea silita.Desigur, nu va opreste nimeni sa sperati ca acest lucru nu se va intampla, insa este bine sa luati in calcul si posibilitatea ca acest lucru sa se intample...
Doar daca creditorul a stiut sigur de existenta unor sume care puteau acoperi debitul, ar fi facut cerere pentru executare prin poprire. In caz contrar cred ca a solicitat executarea veniturilor si a bunurilor.
Pentru bunurile imobile se noteaza somatia in Cartea Funciara si daca solicitati Biroului de Carte Funciara un Extras pentru informare se poate vedea daca bunul imobil a fost indisponibilizat.
Existenta unei sentinte prin care instanta a dispus validarea popririi duce la ideea ca a fost identificat si tertul poprit, deci persoana care datoreaza sume debitorului asupra caruia s-a inceput executarea.