avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de executare silita prin poprire si mobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de executare silita prin poprire si mobiliara

Buna ziua! Am contractat un credit in 2008 ,iar din anul 2010 de cand in sistemul bugetar sau intamplat marile reduceri salariale mi-a fost din ce in ce mai greu sa platesc ratele, in 2011 am incercat sa obtin o reesalonare am trimis adeverinta cu noile venituri si in zadar in final i-am RUGAT sa-mi faca poprire pe salar cum spune si contractul de credit . Pana ieri 13.08.2013 nu s-a mai intamplat nimic ,nu am primit citatii ,somatii sau altceva si aseara am primit somatie de executare silita prin poprire si mobiliara cu toate ca eu nu am girat creditul de consum cu apartamentul .Ajutati-ma va rog cu un sfat nu stiu incotr-o sa o apuc.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelatuhut , utilizator 13:28, 23 August 2013
Daca ati primit somatie de executare silita prin poprire si MOBILIARA, atunci nu se va atinge de apartament. In cazul in care ati primit somatie de executare silita prin poprire si IMOBILIARA, atunci va fi urmarita si apartamentul.
E bine de stiut ca Dvs garantati creditul cu totalitatea bunurilor Dvs atat mobile cat si imobile, cu toate ca nimeni nu va atrage atentia in momentul semnarii contractului.
Creditul a fost declarat scadent anticipat si s-a trecut la executarea silita.

Observati mai cu atentie somatia pe care ati primit-o si vedeti ce fel de executare este mobiliara sau imobiliara.

Creditorul are un drept de gaj general asupra tuturor bunurilor si veniturilor prezente si viitoare ale debitorului sau. In temeiul acestui drept solicita executarea din tot ceea ce detineti pe numele dvs. Executorul judecatoresc va bloca conturi bancare, va popri salariul si va incerca valorificarea bunurilor mobile/imobile.


Incercati sa ajungeti la un angajament de plata cu acestia.
Buna ziua ! Exprimarea pe sentinta este"incuviinteaza executarea silita prin poprire si mobiliara a obligatiei stabilite prin titlul executoriu reprezentat de contractul de credit pentru nevoi personale nr..... ,am luat legatura cu executorul care mi-a cerut sa-i trimit o adresa scrisa in original cu locul de munca ,venitul net,bunurile mobile si imobile din proprietatea mea,un numar de telefon si modalitatea prin care voi plati ...pe parcursul timpului am incercat sa obtin o reesalonare a creditului pentru ca intrasem in imposibilitate de a mai plati o rata asa de mare ,nu am reusit si asa cum este specificat si in contractul de credit ,eu i-am rugat sa-mi faca demersurile pentru poprire pe salar .... poate reusiti sa ma lamuriti .
Va multumesc pentru timpul acordat !
Incuviintarea executarii este data doar pt poprire si bunuri mobile.

Adresa executorului este cel mai probabil una tip facuta in baza art. 627 NCPC referitor la
rolul activ al executorului judecătoresc

(1) În tot cursul executării, executorul judecătoresc este obligat să aibă rol activ, stăruind, prin toate mijloacele admise de lege, pentru realizarea integrală şi cu celeritate a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu, cu respectarea dispoziţiilor legii, a drepturilor părţilor şi ale altor persoane interesate.

(2) Dacă socoteşte că este în interesul executării, executorul judecătoresc îi va cere debitorului, în condiţiile legii, lămuriri în scris în legătură cu veniturile şi bunurile sale, inclusiv cele aflate în proprietate comună pe cote-părţi sau în devălmăşie, asupra cărora se poate efectua executarea, cu arătarea locului unde se află acestea, precum şi pentru a-l determina să execute de bunăvoie obligaţia sa, arătându-i consecinţele la care s-ar expune în cazul continuării executării silite. În toate cazurile, debitorul va fi informat cu privire la cuantumul estimativ al cheltuielilor de executare.

(3) Refuzul nejustificat al debitorului de a se prezenta ori de a da lămuririle necesare, precum şi darea cu rea-credinţă de informaţii incomplete atrag răspunderea acestuia pentru toate prejudiciile cauzate, precum şi aplicarea sancţiunii prevăzute la art. 188 alin. (2).

somatia este facuta in baza art 667 C pr.Civ si art.731 ali.1 C pr.Civ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita nicoleta hotca nicoleta hotca buna ziua.iubitul meu si-a facut mai demulr un over draft pe care l-a platit pana la un mometdat, dupa care nu a mai reusit sa faca acest lucru...intre timp a ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters108914 ContSters108914 In cazul in care executorul judecatoresc obsearva ca prin porire nu poate recupera nimic de la debitor poate sa initieze o actiune de executare silita ... (vezi toată discuția)