avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara, in iunie 2020 am primit infiintare de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara, in iunie 2020 am primit infiintare de poprire pe ...

Buna seara, in iunie 2020 am primit infiintare de poprire pe salariu pentru un credit la care am fost garant si creditul nu a fost platit. Executarea silita este pe suma de 10000 euro. Din iunie, mi se retin bani din salariu. Acum am primit o somatie de la executorul judecatoresc sa platesc suma de 19000 euro pentru ca "banca a solicitat actualizarea creantei stabilite prin titlu executoriu , respectiv continuarea executarii silite impotriva debitoruluipentru recuperarea sumei de 19000, reprezentand debit principal, dobanzi si penalitati aferente creditului acordat". Este legal acest lucru? Daca in hotararea judecatoreasca s-a stabilit ca trebuie sa platesc 10000 euro ( debit si cheltuieli de executare), de ce acum in somatie suma s-a dublat? Daca nu este legal, cum se poate ataca? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:00, 17 Decembrie 2020
Executorul poate actualiza debitul la cererea creditorului. Incercati sa apelati la un avocat si sa vedeti daca sunt corecte calculele si daca suma actualizata reflecta realitatea. Orice incheiere a executorului poate fi atacata in termen de 15 zile cu contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare despagubiri? cosovici_ cosovici_ va rog sa ma \\"lumineze\\" cine stie, daca am primit despagubiri si nu au fost calculate reactualizate cu rata inflatiei ce se mai poate face dupa ce ai ... (vezi toată discuția)
Somatie plata CristiBH CristiBH Buna ziua Situatia este cam asa. In 2007 am luat un credit de la Raiffeisen. In 2011 am ramas fara loc de munca si am intrat in imposibilitate de plata. ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica penalitati la credit dupa infiintarea popririi? ady68 ady68 Am luat un credit de la Raiffeisen Bank in anul 2008. Din anumite motive nu am mai putut achita creditul. In anul 2014, s-a infiintat poprirea pe salariu pe o ... (vezi toată discuția)