avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se pot aplica penalitati la credit dupa infiintarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se pot aplica penalitati la credit dupa infiintarea popririi?

Am luat un credit de la Raiffeisen Bank in anul 2008. Din anumite motive nu am mai putut achita creditul. In anul 2014, s-a infiintat poprirea pe salariu pe o suma de 6800 de euro, O parte din bani catre executorul judecatoresc si o parte catre banca, intr-un cont colector. Dupa 4 ani de propriri, am sunat la banca si mi s-a spus ca datoria mea este acuma de 8100 de euro. Adica dupa 4 ani de poprire, si plati catre executorul judecatoresc, creditul meu a crescut in loc sa scada, lucru pe care nu pot sa-l inteleg. Are voie banca sa mareasca valoarea creditului in timpul popririi,ce as putea sa fac in acest sens si cui ma pot adresa?
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
ady68, utilizator
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 07:56, 19 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti o incuviintare a executarii silite pentru o suma fixa stabilita...(sau nu stim ce acte de executare sunt )
Faceti o notificare executorului sa va comunice .
Apoi trebuie ca un avocat sa vada ce acte de executare sunt si daca vi s-a comunicat vreo actualizare a creantei
Ce spuneti este extrem de ciudat ca banii sa mearga separat in doua conturi....
In general executorii judecatoresti pe care nu-i deranjeaza nimeni si castiga intr-un an cati altii in noua vieti se intrec pe ei insasi in inventivitati penale...


Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
DenisRif, utilizator
Da. Am primit o instiintare eu si firma la care lucrez, unde scrie clar ca; citez,”DECLAR INFIINTATA POPRIREA.................pana la concurenta sumei de 6681,04 euro( la cursul BNR din ziua platii), reprezentand credit, dobanzi si costuri aferente si 4208,46 lei cheltuieli de executare silita, sume la care se vor adauga costuri suplimentare, eventuale cheltuieli de judecata, inclusiv cheltuielile de executare, ce se vor ivi pina la ultimul act de executare”(am incheiat citatul). Referitor la cele 2 conturi, am primit de la executorul judecatoresc, incheieri privind eliberarea sumelor realizate din executarea silita din luna noiembrie 2014 pina in februarie 2016, unde se specifica clar unde merg banii. O cota reprezentand cheltuieli de executare silita si o cota spre contul creditorului urmaritor la banca de unde am luat creditul. Doresc sa mentionez ca de atunci nu am mai primit nici o incheiere. Iar in legatura cu actualizarea, nu am fost anuntat ca mi-a crescut creanta.
Multumesc anticipat. Cu stima si respect.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte aiurea si mergeti la executor cu o cerere sa va elibereze copii din dosarul de executare
Inclusiv suma perceputa ca cheltuieli generate de executarea silita este extrem de mare si cu incalcarea grava a art. 39 litera a din legea 188/2000 si a normelor de aplicare care recomanda ca onorariul sa fie perceput si stablit in functie de complexitatea muncii iar in cazul dumneavoastra nu putea fi mai mare de 668 de euro la cursul zilei (maxim 10% din suma executata)
Eu unul i-as face plangere penala la Parchetul de pe Langa Curtea de Apel ca este ca multi altii un escroc
Conform art . 55 din ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 52/2016 din 14 septembrie 2016
privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori

PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 727 din 20 septembrie 2016


ART. 55
(3) Pe parcursul procedurii de executare silită se interzice perceperea dobânzilor şi a dobânzilor penalizatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate poprire dobanzi si penalitati kittysor kittysor Din nefericire parintii mei au ajuns la executare silita prin poprire salariala in urma unui credit luat de la banca. Le-a venit la servici o instiintare de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in iunie 2020 am primit infiintare de poprire pe ... Andreiiia Andreiiia Buna seara, in iunie 2020 am primit infiintare de poprire pe salariu pentru un credit la care am fost garant si creditul nu a fost platit. Executarea silita ... (vezi toată discuția)
Reactualizare credit iulia2015 iulia2015 Buna ziua.Ce inseamna reactualizarea creditului? De ce banca sau executorul judecatoresc cer reactualizarea creditului? In urma unei hotariri judecatoresti, ... (vezi toată discuția)