Buna ziua.Ce inseamna reactualizarea creditului? De ce banca sau executorul judecatoresc cer reactualizarea creditului? In urma unei hotariri judecatoresti, instanta incuviinteaza executarea silita a tittlului executoriu constand in contractul de credit.Bun.Instanta judecatoreasca nu se refera la nici o suma decat incuviintarea executarii silite a titlului executoriu constand in contract de credit.Exec.face un PV si pune acolo suma de 10193 lei formata din credit si dobanzi. Prin poprire se achita aceasta suma, in anul 2015.In aprilie 2017 la aproape 2 ani , creditoarea cere reactualizarea sumei? Nu inteleg ce inseamna actualizarea creditului? Va rog sa ma ajutati cu lamuriri, imi sunt foarte necesare.Va multumesc
Conf.art.628(4)NCPC"Daca titlul executoriu nu cuprinde dobanzi,penalitati,sau alte sume,insa ele se cuvin de plin drept creditorului,potrivit art.1.535 NCC sau altor dispozitii legale speciale ,acestea vor fi stabilite de catre instanta de executare la cererea creditorului,prin incheiere data cu citarea partilor."Reactualizarea creditului se face de executorul judecatoresc la cererea creditorului,potrivit criteriilor cuprinse in titlul executoriu.In cazul in care titlul executoriu nu contine niciun criteriu,executorul judecatoresc va proceda,la cererea creditorului la actualizare in functie de rata inflatiei.[Art.628(3)NCPC].
Multumesc pentru raspuns insa contractul de credit nu prevede actualizarea creditului si termenul de cand s-a terminat prima poprire ca sa pot spune asa, si pana astazi, mi se pare ca este lasat intentionat de catre executorul judecatoresc , pentru a ma impovara pe buna dreptate cu aceste majorari.Mi s-a incasat un comision de intarziere, care la fel nu este mentionat in contractul de credit, si toata poprirea de la primul proces verbal s-a dus pe acest comision de intarziere, si foarte putin pe debitul principal.Era si normal sa raman restanta la debitul principal, si acum sa mai poata lua bani in continuare, a facut o reactualizare a creditului.Nu stiu daca a tinut cont de OG52/2016 Art 55 pc 3 .
ok , de acord, dar consider ca din moment ce s-a terminat prima poprire, putea in termenul acela de 1-3 luni sa faca o reactualizare a creditului.Au trecut 2 ani, si consider ca s-a lasat intentionat aceasta perioada pentru a putea incasa aceste dobanzi. Toate creditele sunt purtataore de dobanzi, dar numai anumite banci cer actualizarea creditului.Cu aceasta actualizarea costul creditului este dublu. si nu spune nimic si nici nu cred ca s-a tinut cond de OG52/2016 ART 55/ SI AR TREBUI SA TINA CONT MACAR DE DATA DE 01.10.2016.La art55 pc3 parca .
Poprire salariu
gabi.nico
Buna ziua,
am o poprire pe salariu, la care am facut o intelegere de plata. Problema mea e ca nu inteleg suma pe care o am de plata: am primit o incheiere de ... (vezi toată discuția)
Executare silita
feriha
buna ziua, am si eu o problema legata de executarea silita.
Am avut in contract de credit cu o banca in franci, nu am mai putut plati ratele in intregime, iar ... (vezi toată discuția)
Executare silita
Amalia Dinu
in cazul in care am fost executata silit, garantia fiind apartamentul care la aceea data (2007) a fost evaluat la val creditului, as dori sa stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)