avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu

Buna ziua,
am o poprire pe salariu, la care am facut o intelegere de plata. Problema mea e ca nu inteleg suma pe care o am de plata: am primit o incheiere de la judecatorie pe suma de 1095,46 lei+cheltuieli de executare; o alta incheiere de la biroul executorului pe suma de 1345,5 lei compusa din 1095,46 lei (suma din incheierea de la judecatorie) + 250 lei cheltuieli de executare; dar am primit si o scrisoare de la biroul executorului pe suma de 1722 lei, compusa din 1472 lei + 250 lei cheltuieli de executare. La suma de 1722 lei mi-au spus ca vor calcula dobanzi pana la stingerea debitului.
Intrebarea mea este ce reprezinta diferenta dintre 1345,5 si 1472 lei si daca se mai calculeaza dobanzi dupa o sentinta.
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:50, 6 August 2015
De unde am putea ști ce reprezintă diferența, dacă dvs. citind actele, nu știți?


E posibil să fi actualizat creanța. Citiți mai bine actul.

Nu, dacă nu sunt prevăzute dobânzi, nu pot calcula. Poat actualiza creanța cu indicele de inflație.
Conform art.628(2)NCPC "In cazul in care prin titlul executoriu au fost stipulate ori acordate dobanzi penalitati sau alte sume,care se cuvin creditorului,fara sa fi fost stabilit cuantumul acestora,ele vor fi calculate de executorul judecatoresc ,potrivit legii.
(4)Daca titlul executoriu nu cuprinde dobanzi,penalitati sau alte sume,insa ele se cuvin de drept creditorului, potrivit art.1.535 Noul Cod Civil sau altor dispozitii legale speciale,acestea vor fi stabilite de catre instanta de executare la cererea creditorului ,prin incheiere data fara citarea partilor." In cazul dvs,in mod concret trebuie sa cititi cu atentie incheierea executorului judecatoresc in comparatie cu titlul exeutoriu.Deasemenea, potrivit art.628(3)NCPC executorul judecatoresc,la cererea creditorului, poate actualiza valoarea obligatiei principale stabilite in bani ,indiferent de izvorul ei potrivit criteriilor cuprinse in titlul executoriu.In cazul in care titlul executoriu nu contine niciun asemena criteriu ,executorul judecatoresc va proceda la cererea creditorului ,la actualizare in functie de rata inflatiei ,calculata de la data cand hotararea a devenit executorie sau,in cazul celorlalte titluri executorii de la data cand creanta a devenit exigibila si pana la data platii efective a obligatiei cuprinse in oricare din aceste titluri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactualizare credit iulia2015 iulia2015 Buna ziua.Ce inseamna reactualizarea creditului? De ce banca sau executorul judecatoresc cer reactualizarea creditului? In urma unei hotariri judecatoresti, ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca pap pap Buna ziua , nu stiu cum ar trebui sa calculez salariile indexate si majorate si toate celelalte drepturi de care ar fi beneficiat angajatul???? Cine ar putea ... (vezi toată discuția)
Incheiere civila mmp mmp In cazul unei cereri de executare silita pentru neplata unui credit, Judecatoria emite o Incheiere civila prin acre dispune executarea silita, notificand suma ... (vezi toată discuția)