avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Legalitate poprire dobanzi si penalitati
Discuție deschisă în Executare silită

Legalitate poprire dobanzi si penalitati

Din nefericire parintii mei au ajuns la executare silita prin poprire salariala in urma unui credit luat de la banca.
Le-a venit la servici o instiintare de poprire salariala pentru suma de 12.940 euro+ 6800 lei cheltuieli executare.
A 2 a zi suma a fost platita inclusiv onorariul executorului - integral cei 6800 lei.
Am solicitat catre executorul judecatoresc eliberarea unui proces verbal de incheiere a executarii sau un alt documant ca suma a fost platita.
Raspunsul dumnealui a fost: dar nu ati platit tot, mai sunt dobanzile si penalitatile la zi, trebuie sa facem o revenire la banca si sa ne transmita suma actualizata!
Dupa 2 luni a trimis iar parintilor la servici infiintarea de poprire pe suna de 2800 euro+840 lei onorariu executor.

Nu stiu daca este legal si corect ce face domnul executor si drept urmare suma de 2800 euro o voi contesta prin judecata.
Ce sanse de castig am avand in vedere ca incuvintarea de executare data de judecatoria sectorului 3 figureaza suma de 13.505 euro actualizata. Nu stiu ce reprezinta acest termen"actualizata".

Am intrat si in posesia dosarului de executare iar banca a cerut executorului recuperarea sumei de 13.505 euro. Noi pana la data platii integrale am mai efectuat plati in contul executorului in valuare de 1200 euro.

:((

Alte discuții în legătură

Poprire Bujor Catalina Bujor Catalina Buna ziua, va deranjez cu cateva intrebari: in cazul in care ratele ptr un credit nu au fost platite si debitorul a fost instiintat/somat sa plateasca, ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru dobanzi penalizatoare kittysor kittysor Am avut un credit declarat scadent in noiembrie 2013. Am fost dati la executor pentru recuperare, intre timp am facut rost de bani si am contactat atat ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica penalitati la credit dupa infiintarea popririi? ady68 ady68 Am luat un credit de la Raiffeisen Bank in anul 2008. Din anumite motive nu am mai putut achita creditul. In anul 2014, s-a infiintat poprirea pe salariu pe o ... (vezi toată discuția)