avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru dobanzi penalizatoare
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru dobanzi penalizatoare

Am avut un credit declarat scadent in noiembrie 2013.
Am fost dati la executor pentru recuperare, intre timp am facut rost de bani si am contactat atat executorul cat si avocatii bancii pentru comunicarea datoriei deoarece vrem sa platim tot. (le-am propus si o eventuala negociere - sa ne mai scuteasca de unele dobanzi avand in vedere intentia noastra).
Banca a refuzat total negocierea si scaterea oricarei sume si ne-a comunicat o datorie de 16.044 euro la care va continua domanda zilnica de 6 euro/zi.

Dupa cateva zile ne-am a venit si la servici executare de poprire pe salarii de la executor cu toate ca noi ii facusem mail ca dorim sa platim toata suma sa ne comunice cat si contul. A facut o mare magarie legala fiindca si-a adaugat cheltuieli de executare 6800 lei din care onorariul lui aproximativ 6000 lei.
Insa in documentul oficial trimis de executor figuram co datorie de 13.000 euro + chelutieli de executare 6800 lei.
Am incercat sa mai negociem cu executorul onorariul, nu am reusit si am achitat in contul dat de el toata suma 13.000 euro+6800 lei.
L-am contactat apoi si i-am comunicat acelt lucru! Ne-a spus ca treaba nu este incheiata ca se va mai reveni si pentru plata dobanzii penalizatoare la zi!
De la Judecatoarie are acord de executare pe suma de 13.000 euro si nu se specifica de nicio dobanda penalizatoare.
mai poate face ceva? Poate sa ne mai execute din nou pentru dobanzi ?
Ce putem face sa stam linistiti in privinta celor 3000 euro (care de fapt reprezinta dobanda penalizatoare)?!

Cel mai recent răspuns: kittysor , utilizator 17:57, 1 Septembrie 2014
Aveti posibilitatea formularii unei contestatii la executare, prin care sa contestati atat executarea cat si sumele executate.
Pana la solutionarea acesteia, puteti solicita suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei la executare silita.
OfeliaTeodorescu a scris:

Aveti posibilitatea formularii unei contestatii la executare, prin care sa contestati atat executarea cat si sumele executate.
Pana la solutionarea acesteia, puteti solicita suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei la executare silita.




multumesc pentru raspuns.
am inaintat contestatia ultimei sume cea care reiese din dobanzi si penalitati. In contractul de credit sunt si clauze abuzive pentru care am dat in judecata banca insa avocatii mi-au spus ca sunt 2 procese separate (se vor judeca separat).

In urma solicitarilor mele am primit de la Banca 3 desfasuratoare din care reies 3 sume diferite iar dobanzile si penalitatile se maresc foarte rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate poprire dobanzi si penalitati kittysor kittysor Din nefericire parintii mei au ajuns la executare silita prin poprire salariala in urma unui credit luat de la banca. Le-a venit la servici o instiintare de ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica penalitati la credit dupa infiintarea popririi? ady68 ady68 Am luat un credit de la Raiffeisen Bank in anul 2008. Din anumite motive nu am mai putut achita creditul. In anul 2014, s-a infiintat poprirea pe salariu pe o ... (vezi toată discuția)
Executare silita + dobanda penalizatoare bx3m bx3m Buna ziua, Am si eu o situatie cu o executare silita, si as avea nevoie de un sfat. In anul 2008 am luat un imprumut la o banca, in valoare de aproximativ ... (vezi toată discuția)