avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie plata
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie plata

Buna ziua

Situatia este cam asa. In 2007 am luat un credit de la Raiffeisen. In 2011 am ramas fara loc de munca si am intrat in imposibilitate de plata. Cand m-am reangajat am mers la banca pentru a relua platile dar contractul era cesionat deja catre KRUK. Nu am primit nici o instiintare de la ei, nu am semnat pentru primirea nici unui document de la ei pe motivul ca locuind cu chirie adresa din CI nu era cea reala.
In anul 2013 primesc la locul de munca acea poprire pe salariu in urma unui dosar de executare silita. Angajatorul a retinut 1/3 din salariu si l-a virat corespunzator. In momentul in care am aflat de acea executare silita era deja prea tarziu sa mai fac vreo contestatie.
In 2015 am intrat in concediu crestere copil iar platile pentru acea executare nu au mai fost facute.
Intre timp mi-am rezolvat probleme cu domiciliul etc.
Ieri am primit, in cutia postala, somatie de plata pentru acea executare cu suma actualizata la care este anexat contractul initial de credit cu Raiffeisen cu termen de plata de 1 zi, daca nu vor proceda la executarea silita (nu au mai facut-o odata?)

Intrebarile mele ar fi
Este normala actualizarea sumei?
Nu ar fi trebuit anexat hotarirea judecatoreasca finala pentru executarea silita?
Ce as putea sa sa fac eu in acest caz pentru a evita viitoare probleme?
Sa iau legatura cu executorul in cauza si sa-l informez ca platile vor fi reluate dupa terminarea CCC,
Sa depun o suma modica in acel cont si sa specific la depunere ca este pentru acea executare.
Se poate extinde aceasta executare silita asupra membrilor familiei (sotie) daca inainte de stabilirea la noul domiciliul (anul acesta) a fost intocmita o Conventie Matrimonila - Regimul separatiei de Bunuri?

As putea invoca ceva in genul legii 544/2001 (am inteles ca se aplica numai institutiilor publice) prin care sa-i determin pe cei de la KRUK sa-mi trimita o copie a tuturor documentelor privind acest credit?
Sau eventual o actiune in instanta care sa aiba acest rezultat?

Va multumesc

Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2016
CristiBH, utilizator
Cel mai recent răspuns: CristiBH , utilizator 15:10, 26 Septembrie 2016
Dacă cesiunea este facută după data de 01,10,2011 este normală actualizarea cu dobânda contractuală. Dacă nu, doar dobânda legală poate fi cerută.
Nu trebuie anexată nicio hotărâre.
Încheiați un angajament de plată.
Nu se poate extinde asupra membrilor de familie, dacă nu sunt debitori în contractul de credit.
Puteți cere contractul de cesiune de la cesionarul creanței.
Daca debitorului nu i-a fost comunicata cesiunea creanta poate invoca pe calea contestatiei la executare nulitatea executarii,formulati contestatie in termen de 15 zile de la comunicarea somatiei.
In contractul de credit nu este specificat ca banca trebuie sa-mi comunice acest aspect doar ca
Banca poate cesiona catre terti, in conditiile legii, in tot sau in parte, creantele rezultate din prezentul contract


Incheierea de Incuviintare a Executarii Silite este din 08.03.2015 iar somatia actuala de plata a fost emisa in baza acelei executari.

Se mai poate contesta ?
Termenul de contestatie curge de la comunicarea somatiei pe care spuneti ca ati primit-o ieri(21.09.2016)
Aceasta contestație nu ar fi de fapt un fel de amânare? Ei ar putea relua procesul de la capăt, sa trimită cesiunea si restul de documente ca in final sa plătesc o suma mai mare datorita dobânzilor?
Hm ... Daca tot demersul lor actual ajunge sa fie nul, as putea sa le cer înapoi bani reținuți la serviciu, plus o dobândă si daune morale de imagine. Cred ca deja intru in domeniul SF :)

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita Cata2010 Cata2010 Buna ziua si va multumesc inca de la inceput pentru timpul acordat pentru a citi aceasta postare .vin catre dumneavoastra cu o speta destul de complicata si ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Restante credite bancare luiza78 luiza78 Buna ziua, In situatia in care informarea privind achitarea creditului restant la banca X soseste regulat din partea societatii Y de recuperare creante ce ... (vezi toată discuția)