avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita

Buna ziua si va multumesc inca de la inceput pentru timpul acordat pentru a citi aceasta postare .vin catre dumneavoastra cu o speta destul de complicata si sper sa gasesc ajutorul unui specialist .
In anul 2008 am incheiat un contract de credit in valoare de 9000 CHF cu Bancpost dupa care am ajuns in imposibilitatea respectarii angajametului de plata a acestui contract . In anul 2010 Bancpost a optinut in instanta incuviintarea executarii silitepentru suma de 12400CHF , neefectuandu-se nicio plata in urma acestei executari . In 2014 creditul a fost cesionat catre Getback Recovery, care desi in 2014 i-a fost respinsa cererea de incuviinatre a executarii silite pentru acelasi contract de credit, a obtinut in 2016 acest drept pentru suma de 18900CHF plus cheltuieli de judecata.
In 2018 am primit notificare privind poprire pe salariu la actualul angajator. Dorind sa contest aceasta executare, un avocat mi-a spus ca este tarziu si am depasit termenul de 15 zile in care puteam contesta aceasta executare, netinand seama de faptul ca pana in acel moment nu se efectuase nicio plata in urma acestei incuviintari, conf art715-1(2) care spune ca "Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestația privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când: cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înștiințarea privind înființarea popririi. Dacă poprirea este înființată asupra unor venituri periodice, termenul de contestație pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei rețineri din aceste venituri de către terțul poprit' , or, in acel moment nu se efectuase nicio plata sau retinere iar domnul avocat mi-a spus totusi ca este tarziu si ca nu mai pot depune contestatie .
Din oct 2018 si pana in acest moment am platit peste 15000 de lei catre Getback Recovery.
Astazi am primit o notificare din partea executorului judecatoresc prin care sunt informat ca creditorul initial, Getback Recovery, a cesioant creanta pe care o detinea catre Invest Capital, respectiv Kruk , prin care sunt somat sa achit in termen de 5 zile suma de 17500 CHF, asta dupa ce am platit peste 15000 de lei.
Mergand astazi la biroul executorului judecatoresc,acelasi care a obtinut executarea silita pentru Getback Recovery si cerand informatii privind aceasta cesiune de creanta, acesta mi-a spus ca el va incasa in continuare poprirea pe salariu doar ca o va vira catre Kruk Romania si nu pentru Getback Recovery ca pana acum. Mentionand ca Kruk nu are o hotarare judecatoreasca pentru aceasta executare silita, executorul mi-a spus ca poprirea se va face in urma incuviintarii pentru Getback si ca Kruk nu mai este nevoit sa ceara o alta incuviintare silita pentru ca titlul executor s-a transmis o data cu cesiunea de creanta si ca daca nu-mi convine, sa ma adresez instantei.
Acum intervin problemele mele si cer ajutorul unui specialist pentreu demararea procedurilor necesare .
1. Este legal ca execurorul judecatoresc sa continue sa mentina acea proprire de salariu obtinuta de catre Getback Recovery in urma unei incuviintari si sa vireze banii catre Kruk care nu are aceasta incuviintare obtinuta?
2. Mai pot depune contestatie la executare in urma acestei notificari? Este o notificare a cesiunii de creanta si nu o instiintare din partea Kruk privin o incuviintare de executare sau notificare de poprire .
3. Pot depune contestatie in urma acestei notificari de cesiune de creanta sau trebuie sa astept ca Kruk sa obtina o alta incuviintare in urma unei hotarari judecatoresti de executare silita ? Cand incepe termenul de depunere a unei contestatii in aceasta situatie?
4. Avand in vedere ca pentru acel contract incheiat cu Bancpost in 2008, declarat scadent in 2010 si incuviintarea s-a dat catre Getback in 2016 iar din 2018 am platit, mai pot recupera cumva aceasta suma de bani sau face vreo contestatie in acest sens? Suma este exorbitant de mare si nu este fixa, se mentioneaza ca se vor adauga dobanzi si comisioane si se va actualiza.
Va multumesc inca o data pentru timpul acordat si sper sa gasesc un specialist care sa ma poata ajuta pentru a face demersurile necesare si rezolva aceasta problema.

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita ionut979 ionut979 Buna ziua! Am urmatoarea speta: Contract de credit incheiat in 2008 cu BRD pentru un credit nevoi personale in valoare de 15000 lei pe 10 ani, s-au platit ... (vezi toată discuția)
Somatie plata CristiBH CristiBH Buna ziua Situatia este cam asa. In 2007 am luat un credit de la Raiffeisen. In 2011 am ramas fara loc de munca si am intrat in imposibilitate de plata. ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita alinamariananistor alinamariananistor Buna ziua,imi puteti spune va rog unde pot verifica daca mi s-a prescis executarea silita,stiu ca se poate verifica intr-o baza de date.Daca cumpar o casa si o ... (vezi toată discuția)