avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Pe scurt, mama casnica de 12 ani iar tata ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Pe scurt, mama casnica de 12 ani iar tata in tot acest ...

Buna ziua! Pe scurt, mama casnica de 12ani iar tata in tot acest timp a facut cateva imprumuturi bancare faca ca nimeni sa stie si nici sa stim ce a facut cu banii. De ceva timp au inceput sa vina plicuri cu sumele datorate si pt executare silita pt casa unde sunt amandoi parintii proprietari.
Intrebarea este daca mama isi poate pierde casa tinand cont ca ea nu este codebitor sau girant la niciun imprumut al tatalui si nici nu are venituri de 12ani dar sunt amandoi proprietari pe casa.
Eu sunt singurul lui copil sau mostenitor si ma gandesc sa nu am probleme pe viitor in cazul in care se intampla ceva rau cu el si nu isi achita sumele enorme. imi poate pune poprie pe salariu sau executare pe apartamentul meu unde sunt doar cu proprietar ?
Va multumesc pt rabdare!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:15, 7 Decembrie 2023
Buna ziua!
Ce stiu exact este ca datoriile tatalui nu au nicio legatura du dvs. atata timp cat dumnealui este in viata.Doar in caz de deces mosteniti si datoriile dumnealui.
Despre casa,posibil sa fie executata doar partea dumnealui sau toata casa avand in vedere ca este bun comun.Nu stiu exact ce sa va spun.Puteti vorbi cu executorul judecatoresc sau cu un avocat.
Nu sunteți deloc moștenitor, oamenii cât sunt vii nu au moștenitori.
Cota parte a datornicului poate fi executată silit, deși casa se vinde întreagă, că nu cumpără nimeni numai o cotă parte dintr-un imobil.
Dar mama își va primi banii cuveniți pentru jumătatea ei de proprietate.

Creditorii nu vor aștepta să moară datornicul ca să vândă casa, dacă vor o poate executa silit cât de curând, dacă deja ați primit somație imobiliară.
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita in urma datoriilor decedatului cristinamatyas cristinamatyas Buna seara. As dori sa ma ajute cineva cu un raspuns pe intelesul meu si in vigoare cu noile legi. Situatia este asa: parintii mei au facut cateva credite cu ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitate de executare silita? tatianahoanca tatianahoanca Buna seara, Intampin o situatie destul de neplacuta si as dori sa cer ajutorul dvs. Tatal meu a decedat acum cateva zile,iar acesta avea facute imprumuturi ... (vezi toată discuția)
Credit restant-executare silita anonimu anonimu Buna, sant intr-o situatie dificila si nu stiu ce solutie sa gasesc. In 2006 tatal meu a scos un [b]credit de la o <<BANCA>>[/b], a platit cateva rate ... (vezi toată discuția)