avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită exista posibilitate de executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

exista posibilitate de executare silita?

Buna seara,
Intampin o situatie destul de neplacuta si as dori sa cer ajutorul dvs.
Tatal meu a decedat acum cateva zile,iar acesta avea facute imprumuturi la diferite societati financiare ,nu banci,.
In contractele respective alte persoane sunt giranti.
Exista vreun pericol in cazul in care girantii nu onoreaza angajamnetul dat sa se ajunga la executare silita.?
Apartamentul este atat pe numele tatalui meu cat si pe numele mamei mele.
In cazul succesiunii,este contra cost in primele 6 luni,sau exista vreo reducere ?

Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie,ptr noi este important sa nu pierdem apartamentul.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:18, 4 Mai 2015
In acest caz trebuie sa platiti imprumuturile, asa cum ar fi facut si tatal dvs. daca ar fi trait, nu exista solutie in a scapa de imprumuturi (obligatii ale defunctului) si in acelasi timp sa ramaneti cu casa (drept al defunctului). Ori renuntati la ambele, ori le acceptati pe ambele.
Ca sa indepartati situatii neplacute achitati debitele
Dezbateti succesiunea si achitati creditele restante
Cum adică dacă giranții nu onorează angajamentul? Să plătească alții datoriile tatălui și dvs să primiți gratis moștenirea? Este culmea tupeului!

Chiar dacă vor fi executați silit giranții se vor întoare împotriva moștenitorilor pentru orice plătesc.

Puneți mâna și plătiți ca să nu se ajungă la executare și să pierdeți apartamentul pe un preț de nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca maryusik_pdr maryusik_pdr buna ziua.tatal meu a avut o rata la banca si a platit-o cat timp a trait si el acum a murit.deci el cand a facut rata la banca nu i-a trebuit nici girant nici ... (vezi toată discuția)
Somatie cezar_iul cezar_iul in cazul in care cineva s-a sinucis si avea o datorie bancara cine se obliga sa o plateasca? persoana nu era casatorita, nu are giranti iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)
recuperare creante adela b adela b Buna ziua Am si eu o intrebare, tatal meu cat timp a trait a facut o gramada de credite pe unde a apucat (asta in perioada in care bancile dadeau credite ... (vezi toată discuția)