avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate dimitrov

Activitate dimitrov

Sincer: nu prea ma grabesc sa obtin motivarea la hotararea definitiva pronuntata de completul de judecata al unui Tribunal de la noi.
Am ajuns in faza de apel la un proces de ”contestatie la executare”.
Am o decizie favorabila irevocabila a ÎCCJ, în urma recursului pe care l-a declarat cel care nu dorea sa fie executat.
Judecata s-a ”intors” la instanța de unde a pornit procesul, care s-a pronuntat tot in favoarea mea...

Dar la Tribunal, am dat peste o judecătoare care a pronuntat:
”Tip solutie: Schimbat total
Solutia pe scurt: Admite apelul declarat de contestator, împotriva sentinţei civile a Judecătoriei .... Schimbă, în tot, sentinţa apelată în sensul că admite contestaţia la executare formulată şi în consecinţă dispune desfiinţarea actelor de executare întocmite în dosarul de executare, în temeiul titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă a Judecătoriei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică ....”

Asta după ce am prezentat instantei Tribunalului o decizie irevocabilă a ÎCCJ!!!

Cred că numai în România se pot emite astfel de decizii/hotărâri...

Cu toate că nu mă grăbesc să obțin motivarea Tribunalului (între timp am deschis si un proces penal pentru fals în acte private pe numele celui care s-a pretins moștenitor al unei suprafețe de teren pe care bunica mea avea deja acte de proprietate. Persoana respectivă a vândut, celui cu care m-am judecat ani de zile, suprafața respectivă fără nici un drept) - abia aștept să văd care au fost motivele care au determinat-o pe judecătoare să schimbe total deciziile unei instanțe superioare ei...

Pot să mă adresez, în acest caz si Inspecției judiciare?
În urma unui proces ajuns în faza de apel, după ce completul de judecată a pronunțat hotârârea definitivă - care este perioada maximă în care are loc redactarea, emiterea și expedierea către părți a motivării unei astfel de hotărâri judecătorești definitive?
După faza de apel, hotârârea judecătorească definitivă mai poate fi atacată?