avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate ioanpfa

Activitate ioanpfa

Bună ziua!

Anul acesta am deschis un PFA - domeniul agricultură. Lucrez terenul personal + o mică parte prin contract de comodat de la bunicul meu.

mi-am cumparat facturi, chitanțier, aviz însoțire marfă, registru jurnal încasări și plăți și registru unic de control.

produsele obținute din agricultură le-am vândut pe bază de factură către SRL-uri, urmând ca în cursul acestui ani, acel SRL să îmi vireze banii în cont, apoi, din câte am înțeles eu, voi nota în RJIP plata prin transfer bancar.

Vă întreb, RJIP, trebuie înregistrat la ANAF? facturile, chitanțele, mi*au spus că nu trebuie, cât despre RJIP mi-a spus o doamnă de acolo că nu ar fi neapărat obligatoriu, dar că ar fi bine totuși să îl am, fiindcă eu sunt impozitat doar pe baza declaratiei 220 sau 221, în urma căreia imi emit ei decizia.

În RJIP, trebuie sa fac totalul la fiecare luna chiar daca nu emit facturi in luna respectiva? ptr ca eu emit facturi in doar în iulie, noiembrie și poate decembrie,

Cât despre alte documente, registre sau casa de marcat, mi-au spus ca nu imi trebuie, întrucât eu lucrez teren agricol în interes personal ți nu prestări servicii.