avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA cod CAEN 0111 - agricultra
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA cod CAEN 0111 - agricultra

Bună ziua!

Anul acesta am deschis un PFA - domeniul agricultură. Lucrez terenul personal + o mică parte prin contract de comodat de la bunicul meu.

mi-am cumparat facturi, chitanțier, aviz însoțire marfă, registru jurnal încasări și plăți și registru unic de control.

produsele obținute din agricultură le-am vândut pe bază de factură către SRL-uri, urmând ca în cursul acestui ani, acel SRL să îmi vireze banii în cont, apoi, din câte am înțeles eu, voi nota în RJIP plata prin transfer bancar.

Vă întreb, RJIP, trebuie înregistrat la ANAF? facturile, chitanțele, mi*au spus că nu trebuie, cât despre RJIP mi-a spus o doamnă de acolo că nu ar fi neapărat obligatoriu, dar că ar fi bine totuși să îl am, fiindcă eu sunt impozitat doar pe baza declaratiei 220 sau 221, în urma căreia imi emit ei decizia.

În RJIP, trebuie sa fac totalul la fiecare luna chiar daca nu emit facturi in luna respectiva? ptr ca eu emit facturi in doar în iulie, noiembrie și poate decembrie,

Cât despre alte documente, registre sau casa de marcat, mi-au spus ca nu imi trebuie, întrucât eu lucrez teren agricol în interes personal ți nu prestări servicii.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:02, 25 Iulie 2016
Va rog sa cititi ordinul 170/2015 pentru aprobarea Reglementărilor contabile privind contabilitatea în partidă simplă. Acolo va da procedura de completare rjip. Acest registru nu se inregistreaza la finante.
Daca vindeti numai catre firme si cu factura, nu va trebuie casa de marcat.
Veti depune d221, asta daca nu ati depus-o inca. Cititi instructiunile de completare ale acestei declaratii si foarte important, din codul fiscal art. 103 si urmatoarele si normele de aplicare. Fasiti pe net codul fiscal valabil de la 1 ianuarie 2016 la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am autorizat ca pfa. ce urmeaza dpdv legal? spirache spirache Contract cu casa de pensii, contract pentru plata asigurarilor de sanatate? Alte taxe? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contabilitate in partida simpla oana_zip33 oana_zip33 Buna ziua, Am o casa de vacanta pe care o inchiriez de cateva ori pe an unor terte persoane. Am completat formularul 220 pentru un venit estimat si trebuie sa ... (vezi toată discuția)