avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate veronica78

Activitate veronica78

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat si raspunsurile transmise. M-am lamurit pe deplin.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Din art. 83 alin. 2 Cod Fiscal:

(2) Persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfârșitul anului fiscal, începând cu anul fiscal următor, califică aceste venituri în categoria venituri din activități independente și le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru această categorie. în aplicarea acestei reglementări se emite ordin al președintelui A.N.A.F.

Nu detin mai mult de 5 contracte de inchiriere simultan, dar pe parcursul unui an este posibil sa semnez mai mult de 5 contracte de inchiriere, o parte dintre ele se incheie pana la sfarsitul anului.
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Multumesc pentru raspunsuri. Intelesesem ca daca am un numar mai mare de contracte de inchiriere (in acelasi timp sau in decursul unui an calendaristic) acestea ar putea fi asimilate altor categorii de venituri si as risca pierderea indemnizatiei pentru CCC.
Pot pierde indemnizatia de crestere copil daca in perioada in care beneficiez de aceasta obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor? Mentionez ca detin mai multe imobile pe care le inchiriez si vreau sa stiu daca trebuie sa renunt la aceasta activitate in cazul in care doresc sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil. Veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor sunt mai mici decat eventuala indemnizatie de crestere copil. Mentionez ca din cauza fluctuatiei chiriasilor pot avea mai mult de 5 contracte de inchiriere intr-un an in total.