avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Activitate florind67

Activitate florind67

iscusita a scris:

As vrea sa ma lamureasca cineva, cum se va aplica aceasta ordonanta?
Adica: sporul de vechime se calculeaza conform Art. 11 din Lg. 284/2010.
Pentru salariu similar in plata, la ce ma raportez, la cel care are vechimea obtinuta in procente (25%) pana la 01.01.2011, sau la cel care a obtinut gradatii de vechime si dupa 01.01.2011, adica sa zicem ca avea 20% vechime pana la aplicarea legii 284/2010, apoi a obtinut gradatia 5 dupa 01.01.2011, ajungand la sporul de vechime de 22,5%? Multumesc.

Parerea mea este ca trebuie sa va raportati la cel care a primit vechimea dupa 01.01.2011. Exista o decizie a ICCJ - Decizia nr. 32/2015 Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 97 din 09/02/2016 care se refera exact la asta.
Oricum de la 01.08.2016 va trebui sa se acorde valoarea cea mai mare tuturor care au aceeasi functie, grad si gradatie. (Art.3 indice 1 din OUG 57/2015)

Intrebarea mea este ce se intampla dupa aceasta egalizare cand cineva trece in alta transa de vechime pentru ca legea in continuare spune ca se mareste salariul de baza cu 2,5% x nr de clase in functie de vechime si iarasi vor aparea diferente
miami a scris:

M-am interesat si la ITM, si mi-au confirmat ca se vor inregistra si functionarii publici. Dar dupa ce vor apare normele, metodologia si adaptarea aplicatiei.
Informati-i si pe cei interesati...

Se lucreaza la asa ceva?
Răspuns la discuția Aplicare OUG 20/2016
cristina muntean a scris:

Cand a devenit functionar public salariul s-a calculat dupa salariul de pe functia de contractual deoarece ca si functionar era mai mic. De aici s-a produs decalajaul si s-a ajuns ca principalul sa aiba salariul de incadrare ca si superiorul.

1. Nu stiu cum a fost posibil sa calculezi salariul unui fp plecand de la baza unui contractual.
2. Cand nu mai erau in vigoare treptele 1,2,3? sau mai exact e vorba despre modificarea adusa OUG 83/2014 de legea 71/2015? Daca da, aceasta se refera limitativ la anumite institutii, nu la toti functionarii publici.
Cum interpretati art 3 indice 1 se trec din nou fp de pe treapta 3 pe treapta 1 chiar daca nu mai exista nimeni in plata pe functia, gradul, gradatia respective?