avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Aplicare OUG 20/2016
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Aplicare OUG 20/2016

Cum se calculeaza salariul pentru un functionar public/ inspector grad principal, gradatia 3 salariu de baza 1430 in conditiile in care in aceeasi institutie mai exista un functionar public/inspector tot grad principal, gradatia 5 cu un salariu de baza de 1730? In acest caz oug are aplicabilitate? Se aduce salariatul cu salariul mai mic la acelasi nivel (dupa ce se scade sporul de vechime(diferenta)) si se recalculeaza salariul?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2016
cristina muntean, utilizator
Nu cred ca mai exista gradatia 5. Stiu ca e doar 1,2,si 3. Cel de la 3 devine de 1, iar cel de la 1 nu primeste nimic. Cel putin deocamdata. Dupa 3 ani urca la superior(sa speram ca direct 1, daca nu urca la 3 si asteapta pana prinde liftul de 1.). E nenorocire.
Si nu stiu daca e la nivel de institutie sau la nivel de serviciu.
Poate e cineva din resurse umane amabil sa ne lamureasca.
Gradatia 3, ma refer la vechime peste 10 ani iar 5 peste 20 de ani.Cazurile la care ma refer au trecut de la contractual la functionar public neaplicandu-se treptele 3,2,1 deoarece nu mai erau in vigoare. Cand a devenit functionar public salariul s-a calculat dupa salariul de pe functia de contractual deoarece ca si functionar era mai mic. De aici s-a produs decalajaul si s-a ajuns ca principalul sa aiba salariul de incadrare ca si superiorul.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2016
cristina muntean, utilizator
cristina muntean a scris:

Cand a devenit functionar public salariul s-a calculat dupa salariul de pe functia de contractual deoarece ca si functionar era mai mic. De aici s-a produs decalajaul si s-a ajuns ca principalul sa aiba salariul de incadrare ca si superiorul.


1. Nu stiu cum a fost posibil sa calculezi salariul unui fp plecand de la baza unui contractual.
2. Cand nu mai erau in vigoare treptele 1,2,3? sau mai exact e vorba despre modificarea adusa OUG 83/2014 de legea 71/2015? Daca da, aceasta se refera limitativ la anumite institutii, nu la toti functionarii publici.
Cum interpretati art 3 indice 1 se trec din nou fp de pe treapta 3 pe treapta 1 chiar daca nu mai exista nimeni in plata pe functia, gradul, gradatia respective?
In 2010 3 persoane din institutie au devenit functionari publici. Calcularea salariului s-a facut cum s-a facut. Pe mine ce ma intereseaza este daca salariatului cu salariul mai mic i se va acorda salariul de baza la nivelul celui mai mare pentru aceeasi functie si grad, scazand cele 2 clase de salarizare (vechimea). In institutie nu exista 2 persoane care sa aiba acelasi salariu de baza chiar daca functia si gradul sunt aceleasi.
Se pare ca trebuie sa fie pe acelasi grad de vechime ca sa te aduca la acelasi nivel.
Asa ceva au dedus cei de la Resurse Umane de la noi. Sa va dau exemplul meu: inspector superior trapta 3 grad de vechime 3.... in instututie sunt superiori cu treapta 1 dar vechime 4 si ca urmare mie nu-mi da nimic.....Este oare corect?

Alte discuții în legătură

Incadrare salariala mela2008 mela2008 Buna ziua. Ma numesc Mihaela S. si lucrez intr-o institutie publica (administratie publica locala - municipiu) incadrata ca functionar public ... (vezi toată discuția)
Incadrare si salarizare sef birou ru - vechime minima 2 ani zgabeata zgabeata in urma promovarii unui concurs, am ocupat functia de sef birou cu o vechime de 2 ani in specialitate. voi fi incadrata consilier superior treapta 1 de ... (vezi toată discuția)
Salariul in urma promovarii in grad profesional kgkg kgkg saptamana aceasta sustin examen de promovare in grad profesional a functionarilor publici. sunt inspector clasa 1 grad Principal treapta 3 gradatia 3, clasa ... (vezi toată discuția)