avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incadrare salariala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incadrare salariala

Buna ziua.
Ma numesc Mihaela S. si lucrez intr-o institutie publica (administratie publica locala - municipiu) incadrata ca functionar public (studii superioare) pe functie de executie.Avand in vedere ca cei cei de la Resurse Umane nu m-au lamurit in privinta incadrarii mele, va rog sa ma ajutati cu un raspuns in acest sens.
Pentru a intelege mai bine, o sa decriu situatia:
- in anul 2004 (aprilie) m-am angajat in aceasta institutie, incadrandu-ma pe post de inspector superior III (treapta imediat superioara celei de debutant). Inainte fusesem in invatamant profesoara (4 luni) si mai lucrasem in timpul facultatii (1 an si 3 luni) cu contract de munca
- In anul 2007 (oct) am fost numiti functionari publici si am fost incadrata pe functia de inspector, clasa I , Asistent 1, mentinandu-mi salariul de baza avut pe personal contractual (adica 921 lei). Atunci aveam 3 ani si 6 luni vechime in specialitatea studiilor.
- acum in 2010 (vechime in munca 7 ani, vechime in specialitatea studiilor 6 ani jumate) am acelasi salar ca in 2004. Mentionez ca in anul 2009 am obtinut diploma de master in adm pub.si calificativele mele din ultimii 3 ani sunt “foarte bine”
- Legea nr.188/1999 art.57 prevede pentru functia de principal – 5 ani vechime in specialitatea studiilor, ceea ce eu indeplinesc, iar cei de la Resurse Umane nu vor sa ma incadreze ca principal,
-Legea 330 /2009 art. 7 prevede faptul ca promovarea in grade sau trepte …..se face din 3 in 3 ani in functie de performante.....in momentul de fata nu stiu care este legislatia avand in vedere faptul ca nu s-a facut incadrarea salariala conform legii unice de salarizare.
- Acum am un salar de incadrare de 1013 lei (cuprinde si sporul de vechime 10% , deci tot 921 cat aveam in 2007) si sunt incadrata incepand cu 01.01.2010 inspector clasa 1, grad profesional asistent, gradatia 2.
Va rog sa ma lamuriti daca incadrarea mea in functie publica este corecta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:25, 4 Iunie 2010
S-o luam pe rand:
- pentru promovarea in grad profesional, trebuie ca in planul anual de ocupare a functiilor publice sa fi fost prevazute functii publice clasa I grad principal, pentru promovare. Daca nu s-a facut acest lucru, nu puteti fi promovata in grad. De ce nu s-au prevazut (daca este asa), explicatia trebuie sa v-o dea primaria unde lucrati;
- ceva nu "se leaga" din ce spuneti dvs: salariul de baza pentru fp inspector asistent 1 in administratia publica locala era (si asa a ramas) in octombrie 2008 de 866 RON, la care se aplica sporurile. Banuiesc ca ANFP-ul a dat avizul pe salariul dvs ca si contractual, pentru a nu pierde la bani, in momentul transformarii postului contractual in fp;
- promovarile din 3 in 3 ani prevazute de legea 330 se aplica contractualilor, nu fp.
- inspector clasa I grad asistent gradatia 2 inseamna vechea incadrare a dvs, plus gradatia de vechime aferenta sporului de 10%. din acest punct de vedere, incadrarea dvs. este corecta.
Problema este ca din octombrie 2008 nu s-a mai majorat salariul de baza, asa ca la 01.01.2010 s-a preluat, fara modificari salariul de baza de la 31.12.2009 care, este acelasi cu octombrie 2008, plus o serie de sporuri. Intrucat dvs. ati avut doar sporul de vechime, consider ca incadrarea s-a facut corect, tinandu-se cont de fp pe care sunteti incadrata.
In ceea ce priveste promovarea in grad, daca anul trecut nu s-a prevazut in planul de ocupare a functiilor publice 2010 o fp. clasa I grad principal, rezervata promovarii, nu se poate organiza examen in acest an. Abia la anul, cu conditia sa se tina cont de acest lucru cand se va intocmi planul de ocupare a fp pentru anul 2011...
... in plus pt a promova in grad este necesara o vechime de 4 ani in gradul profesional din care se promoveaza , conditie pe care dv o veti indeplini in oct. 2011 , daca am inteles eu bine. Deci abia dupa octombrie 2011 se pune problema promovarii dv in grad ul profesional principal.
Mai am o nelamurire.
Legea 188/1999 art. 57 prevede ca pentru a ocupa grad profesional Principal este nevoie de o vechime in specialitatea studiilor de 5 ani. Eu sunt incadrata Asistent treapta 1 din 2007 . Am vechime in specialitatea studiilor 6 ani si 7 luni si o vechime in munca de 7 ani si 3 luni.
Legea 330/2009 la Sectiunea III- reglementari specifice functionarilor publici la art.7 face referire doar la avansarea in treapta profesionala nu si in Grad profesional.Pentru a avansa in grad prof. este necesar ca institutia sa organizeze un concurs sau doar se face o propunere de sef serv si se apoba de ordonatorul de credite?
Am uita ceva: Obligatoriu este ca trecerea din Asistent 1 sa fie facuta in Principal 3 sau se poate direct in Principal 2 datorita vechimii si a faptului ca am obtinut in ultimii 3 ani calificativ foarte bine, (exceptie la Lege) si am absolvit in ultimul an o forma de invatamant (master)??
Multumesc.
1. promovarea in grad se face prin concurs/examen, organizat in conditiile HG 611/2008 de catre institutie in colaborare cu ANFP-ul, cu conditia existentei in planul de ocupare a functiilor publice pentru anul respectiv functii in gradul profesional respectiv, prevazute pentru promovare;
2. promovarea in grad se face pe treapta 3 de salarizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul de incadrare cameliamaria75 cameliamaria75 Am tot scris in acest forum in legatura cu transformarea postului de la contractual la functionar public in administratie publica.Acum am fost incadrata ... (vezi toată discuția)
Promovari 2010 conf. l330/2009 bialex bialex Buna ziua! V-as ruga sa ma lamuriti intr-o problema. Conform L330/2009, anexa I, art.8, alin.8: \"Absolventii invatamantului superior de lunga si scurta ... (vezi toată discuția)
Unde se gaseste obligativitatea cu incadrarea in functie publica pe treapta in 2010 Geanina Chircan Geanina Chircan Buna ziua , anul acesta , 2010 , luna mai , am ocupat functia de cons juridic asistent , treapta 3 , pana in mai 2010 am fost contractual- ... (vezi toată discuția)