avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Unde se gaseste obligativitatea cu incadrarea in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Unde se gaseste obligativitatea cu incadrarea in functie publica pe treapta in 2010

Buna ziua ,
anul acesta , 2010 , luna mai , am ocupat functia de cons juridic asistent , treapta 3 , pana in mai 2010 am fost contractual- consilier juridic determinat . In 2009 aveam grad IV apoi pe legea 330 am trecut la gr.II (in cadrul aceleasi institutii ) . Functia publica vacanta , in statul de functii avea treapta 1 . Cand a fost la incadrare pe functia publica mi s-a spus ca numai incepand cu treapta 3 se face incadrarea , fara sa mi se precizeze unde se gaseste obligativitatea . In cautarea mea nu am gasit aceasta precizare , asa ca va rog ajutati ma cu un raspuns pertinent , ca stiu ce pot solicita pentru o eventuala corectare ....
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mitroi , Manager de securitate 17:22, 6 Ianuarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc , dar tot nu sunt lamurita , pt ca legea 330 abroga art.6 alin2 din OG 6/2007 , si din alte prevederi ale legii in vigoare , nu inteleg unde gasesc obligativitatea incadrarii cu treapta 3 , asa cum am fost incadrata ......
Dati mai multe detalii:
- cum ati ocupat functia publica? Concurs sau transformare din pc in fp?
- cata vechime ati avut in functia de consilier juridic contractual pana ati devenit functionar public
vechime de cons jur contractual am avut de 2 ani si 6 luni , ca functionar pub am intrat prin concurs si functia vacanta in statul de functii era de asistent , treapta 1 , dar am fost incadrata asistent cu 3 ....
In acest caz consider ca RU au facut o eroare...nu se poate sa scoti la concurs o functie si la incadrare sa-i schimbi unul din elemente (respectiv treapta de salarizare). Conform legii, aveati vechimea in specialitate necesara pentru gradul profesional asistent, in nici o lege nu scrie ca trebuie sa fiti incadrata pe treapta 3 de salarizare. Din moment ce v-au primit dosarul depus pentru participarea la concursul organizat pentru functia publica clasa I asistent 1, asa trebuiau sa va incadreze.
Doar la promovarea in grad profesional, incadrarea se face in treapta 3 de salarizare a gradului profesional imediat superior.

Alte discuții în legătură

Incadrare salariala mela2008 mela2008 Buna ziua. Ma numesc Mihaela S. si lucrez intr-o institutie publica (administratie publica locala - municipiu) incadrata ca functionar public ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici iuliapip iuliapip sunt angajata in cadrul unei instituii publice, unde mi-am depus cerere pentru transformarea postului de pe studii medii pe studii superioare, avand in vedere ... (vezi toată discuția)