avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovarea in clasa a functionarilor publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovarea in clasa a functionarilor publici

sunt angajata in cadrul unei instituii publice, unde mi-am depus cerere pentru transformarea postului de pe studii medii pe studii superioare, avand in vedere ca am terminat anul trecut facultatea.Am mers la personal si doamnele de acolo sunt foarte nelamurite nu stiu care este procedura deoarece ma incadrez in grila de salarizare la studii superioare intre 2 clase asistent si principal.asistent nu ma pot trece deoarece este sub salariul meu actual iar pe principal nu ma pot trece deoarece se depaseste cu 5%. care ar fi solutia?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:47, 6 Octombrie 2010
Procedura de promovare in clasa este cea reglementata de Ordinul nr. 1.932 din 18 decembrie 2009 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea examenului de promovare în clasă a funcţionarilor publici.

Cat priveste viitoarea treapta de salarizare, va trebui sa va exprimati mai coerent...

Ce functie aveti acum si conform carei grile (ce anexa din og nr. 6/2007) erati salarizata in 2009?
Daca gradul principal treapta 3 depaseste cei 5% prevazuti de lege pentru marirea salariului, se va face incadrarea pe asistent treapta 1 cu pastrarea salariului actual.
referent III Principal acum
iar promovarea ar trebui facuta pe expert asistent sau principal
Chiar daca este mai mic salariul ca expert asistent, promovarea se va face pe acest grad profesional, treapta 1 de salarizare, pentru ca legea 330 nu permite depasirea procentului de crestere a salariului de 5% (care ar insemna incadrarea pe gradul principal treapta 3). Iata ce zice art. 16 din Anexa III:
Art. 16. -
(1) Functionarii publici care absolvesc studii universitare de licenta in domeniul de activitate al autoritatii sau institutiei publice, incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, in conditiile legii, intr-o functie publica de executie cu gradul profesional de asistent sau, dupa caz, principal, din clasa corespunzatoare studiilor absolvite, astfel incat sa i se asigure o crestere de maximum 5%, dar nu mai putin decat salariul de baza avut anterior.
(2) In situatia in care salariul de baza stabilit in conditiile alin. (1) este mai mic decat cel avut anterior promovarii, functionarul public isi mentine salariul de baza avut anterior promovarii in clasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare in clasa absolventi de studii superioare. seneca399 seneca399 O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un ... (vezi toată discuția)
Cum se face avansarea in clasa a functionarilor publici? maricica25 maricica25 cu se face avansara in clasa a functionarilor publici dupa absolvirea facultatii de profil si cu cit se mareste retributia in acest caz (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)