avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Unde se gaseste obligativitatea cu incadrarea in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Unde se gaseste obligativitatea cu incadrarea in functie publica pe treapta in 2010

Buna ziua ,
anul acesta , 2010 , luna mai , am ocupat functia de cons juridic asistent , treapta 3 , pana in mai 2010 am fost contractual- consilier juridic determinat . In 2009 aveam grad IV apoi pe legea 330 am trecut la gr.II (in cadrul aceleasi institutii ) . Functia publica vacanta , in statul de functii avea treapta 1 . Cand a fost la incadrare pe functia publica mi s-a spus ca numai incepand cu treapta 3 se face incadrarea , fara sa mi se precizeze unde se gaseste obligativitatea . In cautarea mea nu am gasit aceasta precizare , asa ca va rog ajutati ma cu un raspuns pertinent , ca stiu ce pot solicita pentru o eventuala corectare ....
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mitroi , Manager de securitate 17:22, 6 Ianuarie 2011
Buna ziua,
Sunt functionar public.
In data de 30.11.2010 mi-a iesit decizia de avansare din grad profesional superior treapta 3 de salarizare in treapta 2 de salarizare(1257ron compus din salariu de incadrare 1093 si 15% spor de vechime).
In data de 20.12.2010 am fost numita in functia de inspector grad profesional asistent treapta 3 de salarizare(1257ron compus din salariu de incadrare 1093 si un spor de vechime de 15%), gradatia 3(in urma examenului dat).
Practic salariul este acelasi. E corect? Daca nu ma puteti ajuta cu o baza legala?
Va multumesc
Banuiesc ca e vorba de promovare in clasa...

Aveti acelasi salariu datorita marinimiei lui Boc :(

Lege cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nr. 330/2009

Art. 16. - (1) Funcţionarii publici care absolvesc studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent sau, după caz, principal, din clasa corespunzătoare studiilor absolvite, astfel încât să i se asigure o creştere de maximum 5%, dar nu mai puţin decât salariul de bază avut anterior.
(2) În situaţia în care salariul de bază stabilit în condiţiile alin. (1) este mai mic decât cel avut anterior promovării, funcţionarul public îşi menţine salariul de bază avut anterior promovării în clasă.
[
Da. Eu am studii superioare de 25 de ani, insa la momentul angajarii nu existau posturi decat pe studii medii. Am incercat sa trec pe studii superioare insa mi s-a spus ca nu pot. Asa ca m-am apucat de cea de-a doua facultate. Am terminat-o si am incercat din nou. Am reusit, dar sunt dezamagita ca m-am zbatut ca o tampita pentru nimic, sau hai sa zicem ca pentru un principiu.
Va multumesc frumos pentru raspunsul dvs. prompt
Asta e managementul resurselor umane a actualilor guvernanti...#-o

Totusi puteati participa la un concurs de recrutare pentru o functie publica vacanta pe studii superioare, nu era nevoie sa mai faceti inca o facultate pentru a "beneficia" de promovarea in clasa...
Aveti mare dreptate, insa nu am cunostinte aprofundate in ceea ce priveste legislatia pe resurse umane. Asa-mi trebuie daca am fost ignoranta.... Inca o data multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare salariala mela2008 mela2008 Buna ziua. Ma numesc Mihaela S. si lucrez intr-o institutie publica (administratie publica locala - municipiu) incadrata ca functionar public ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici iuliapip iuliapip sunt angajata in cadrul unei instituii publice, unde mi-am depus cerere pentru transformarea postului de pe studii medii pe studii superioare, avand in vedere ... (vezi toată discuția)