avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Unde se gaseste obligativitatea cu incadrarea in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Unde se gaseste obligativitatea cu incadrarea in functie publica pe treapta in 2010

Buna ziua ,
anul acesta , 2010 , luna mai , am ocupat functia de cons juridic asistent , treapta 3 , pana in mai 2010 am fost contractual- consilier juridic determinat . In 2009 aveam grad IV apoi pe legea 330 am trecut la gr.II (in cadrul aceleasi institutii ) . Functia publica vacanta , in statul de functii avea treapta 1 . Cand a fost la incadrare pe functia publica mi s-a spus ca numai incepand cu treapta 3 se face incadrarea , fara sa mi se precizeze unde se gaseste obligativitatea . In cautarea mea nu am gasit aceasta precizare , asa ca va rog ajutati ma cu un raspuns pertinent , ca stiu ce pot solicita pentru o eventuala corectare ....
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mitroi , Manager de securitate 17:22, 6 Ianuarie 2011
Dar in 2010 la promovarile in gradul profesional urmator...nu am fost obligati sa promovar la tr.3....se putea ajunge direct la tr.1....nu ne-a conditionat!!!
Cei care au promovat anul acesta au fost norocosi.
De asemeni incardarile nu au fost conditionate sa fie salarizate la tr.3

La anu' nu se stie...
Aceasta este inca o consecinta a asumarii raspunderii pe legea de salarizare unitara facuta (nici macar...) pe picior de catre niste nulitati numite pe criterii politice.
Ca sa isi sustina "capodopera#-o" atatia politicieni au mancat r...t pe faptul ca sunt prea multe acte normative care se aplicau personalului bugetar (dar care de bine de rau asigurau o ordine si cei care trebuiau sa le aplice nu erau nevoiti sa dea cu banul ca sa se stabileasca o incadrare ca in atatea situatii de acum...), asa ca le-au abrogat si nici macar nu au realizat (darmite sa le pese de) cate situatii au lasat nereglementate, cu care trebuie sa isi sparga capul cei care trebuie sa o puna in aplicare:hammer:,#-o#-o#-o
Si ca o culme a incompetentei sau bataii de joc, dupa ce in aceeasi lege au stabilit coeficienti, grile ,etc, tot nu le-au aplicat#-o ci au prevazut ca "pentru personalul nou-încadrat pe funcţii în perioada de aplicare etapizată, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare".#-o
Astfel, datorita acestor "legislatori..." :hammer: s-a ajuns la atatea situatii interpretabile, ca si cazul dvs.:sorry:
Insa, cu 2 ani si 6 luni vechime, daca ati fi fost functionar public de la inceput (ca si colegii dvs), ati fi ajuns maxim asistent treapta de salarizare 2 nicidecum 1, si asta doar daca erati avansata la un an, pe exceptie...
Este greseala institutiei (datorita abrogarii O.G. nr. 6/2007, care stabilea ce treapta de salarizare se acorda la angajare si la promovare in grad..., spre deosebire de aberatia de lege-cadru...#-o) faptul ca nu a prevazut in anuntul de scoatere la concurs treapta de salarizare 3 pentru functia respectiva.
Iar daca ne gandim echitabil...,ca si conditie de participare la concurs v-a fost solicitat cumva sa aveti o vechime de minim 3 ani in specialitate??.... (Deoarece ca sa ajungeti asistent 1 ar fi trebuit sa lucrati un an debutant+un an treapta 3+un an treapta 2? Iar aceasta ar fi fost vechimea minima, poate ca nici nu erati avansata la exceptie in fiecare an ci doar odata la 2 ani cum era regula...)
Ca un deja-vu, si in 2010 specimenele politice de la putere vor sa isi asume raspunderea, insa nu doar pe o noua "lege-cadru" privind salarizarea (cate oare mai urmeaza?...) ci si pe o lege de "implementare" a acesteia... (cata bataie de batjocura si incompetenta...) urmand ca in ianuarie sa aiba loc o noua brambureala de reincadrare (bineinteles si o noua taiere a drepturilor salariale - al 13-lea salariu, prima de concediu la f.p., neplata orelor suplimentare, includerea unor sporuri in baza, etc) care ii vor face pe cei care i-au votat sa se intrebe cum se poate sa le scada iar venitul atata timp cat guvernantii iar mananca r...t despre o crestere de 15% :))))....:hammer:
Si iar alte nemultumiri, scandaluri, procese = divide et impera:(#-o
Ultimul care pleacă din România să stingă lumina!=D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
Tanjiani, utilizator
Mulţumesc , ma-m lămurit şi cu siguranţă vă voi mai întreba căte ceva , sunteţi buni !!!!=D>
~ Conținut șters la cerere ~
buna dimineata,
daca ati fost incadrata in anul 2010 trebuia sa fiti incadrata la treapta postului, nu automat la tr.3.
incadrarea la treapta 3 automat sa facea cf. ordonantei 6/2007 care a fost aprobata, deci cereti-va drepturile !

Alte discuții în legătură

Incadrare salariala mela2008 mela2008 Buna ziua. Ma numesc Mihaela S. si lucrez intr-o institutie publica (administratie publica locala - municipiu) incadrata ca functionar public ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici iuliapip iuliapip sunt angajata in cadrul unei instituii publice, unde mi-am depus cerere pentru transformarea postului de pe studii medii pe studii superioare, avand in vedere ... (vezi toată discuția)