Buna ziua!
V-as ruga sa ma lamuriti intr-o problema.
Conform L330/2009, anexa I, art.8, alin.8: "Absolventii invatamantului superior de lunga si scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, pastrandu-si gradatia avuta la data promovarii, numai in masura in care atributiile din fisa postului au fost modificate in mod corespunzator. "
Prin urmare, avem cazul promovarii unei persoane de pe un post cu studii de scurta durata pe unul cu studii de lunga durata, in urmatoarele conditii:
administrator financiar I (SD) - trece pe - administrator financiar III (S), conform legii. Dar, in conditiile in care persoana respectiva are o vechime in munca de peste 20 de ani, nu l-am putea incadra pe admin. fin. II(S)?
In cazul expus de dvs. nu am mai avea o promovare ... ci eventual o angajare ... Nu poti sa promovezi pe alt post , poti sa promovezi in grad profesional , in treapta etc..
Nu conteaza vechimea in munca...conteaza ca, in conditiile legii, promovarea se face pe gradul profesional imediat superior celui de debutant, iar acesta este, asa cum corect ati observat, gradul III. Atentie: la personalul contractual nu se aplica conditia prevazuta pentru FP sa se creasca salariul cu maxi 5%, se face doar promovarea cu pastrarea gradatiei de vechime (salariul ii va ramane neschimbat, pana la aplicarea indicilor de salarizare).
In ce anexa este prevazut postul de administrator financiar??? Ca in Anexa I nu exista asa ceva...
@adrianmarin: cu riscul de a va contrazice, in sectorul public se poate promova si in clasa (pentru FP) sau conform studiilor absolvite (pentru personal contractual), in cazul absolvirii unor studii de nivel superior, fara a se considera schimbare de post ci doar transformarea celui deja ocupat (cititi legea 330/2009 si va veti convinge)
@Kyandra , cu toata intelegerea si respectul , in primul rand aspectul cu promovarile era enuntiativ (exista un etc... ) . In al doilea rand legea 330/2009 este legea unica a salarizarii .... si daca ar fi sa ma iau dupa ce ati spus
" @adrianmarin: cu riscul de a va contrazice, in sectorul public se poate promova si in clasa (pentru FP) sau conform studiilor absolvite (pentru personal contractual), in cazul absolvirii unor studii de nivel superior, fara a se considera schimbare de post ci doar transformarea celui deja ocupat (cititi legea 330/2009 si va veti convinge)" .
ar insemna ca daca un subinginer ar absolvi dreptul se poate transforma postul de subinginer in jurist . Ideea pe care am precizat-o si revin asupra acesteia (poate nu am fost destul de explicit) a fost ca poti promova pe acelasi post (ex. : din referent resurse umane in referent de specialitate / inspector resurse umane ; din admin. fin I (SD) in admin. fin. III (S) etc. ) . @bialex , nu se putea sa fiti incadrat pe admin. fin II , este corecta incadrarea facuta .
@adrianmarin, poate nici eu nu m-am exprimat bine; ideea era nu ca poti promova pe orice post, doar prin simpla absolvire a unei facultati (desi am auzit de cazuri in care un sofer s-a incercat a fi promovat auditor, prin simpla absolvire a unei facultati economice#-o) ci doar in cadrul aceluiasi post pe care esti incadrat, prin transformare.
Si totusi imi mentin nedumerirea: unde a gasit initatorul topicului postul de administrator financiar in Anexa I, la care chiar dansul face referire????????