O persoana este angajata momentan in sistemul bugetar ca si inspector IA in cadrul unei primarii.Este absolventa de SSD iar in februarie va sustine licenta pentru studii de lunga durata.Va deveni inspector de specialitate IA deoarece lucreaza in domeniu?.Cum il va afecta noua lege a salarizarii unitare?
Buna ziua !
Va rog sa ne lamuriti in ceea ce priveste incadrarea persoanei !? Spuneti la inceput ca este "angajata momentan in sistemul bugetar ca si inspector IA in cadrul unei primarii" , iar la sfarsit intrbati daca "va deveni inspector de specialitate IA deoarece lucreaza in domeniu". Daca este angajata pe grad I A , va fi platita si in continuare pe grad I A, dar pentru coeficientul prevazut la "S" in anexa.
Cu stima !
Daca a absolvit acele studii SSD (cand inca mai existau, adica anterior 2004), dupa sustinerea examenului de licenta, in conformitate cu prevederile legii 330/2009, va fi promovat, conform Anexei I (pentru personal contractual) art.(8):
" Absolventii invatamantului superior de lunga si scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, pastrandu-si gradatia avuta la data promovarii, numai in masura in care atributiile din fisa postului au fost modificate in mod corespunzator. "
Adica va fi incadrat ca si referent/inspector de specialitate cu studii superioare, gradul II, conform gradatiei corespunzatoare de vechime.
V-am explicat: pentru a promova pe un post cu studii superioare, este absolut necesar ca fisa postului sa fie completata si actualizata (adica atributiile vor fi mai complexe, probabil).
Dupa promovare, nu veti mai avea gradul profesional IA ci II.
Pana atunci, la reincadrare (tot pe SSD), de la 01.01.2010, veti avea acelasi grad profesional ca la 31.12.2009 (respectiv IA) si o gradatie de vechime corespunzatoare.
Echivalare studii
cory1983
Buna ziua,
Am urmatoarea problema
In 2005 am terminat colegiu UTCB durata 3 ani finalizat prin licenta. De la UTCB am primit o adeverinta pt recunoasterea ... (vezi toată discuția)