avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare in urma obtinerii diplomei de licenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare in urma obtinerii diplomei de licenta

In ce act normativ este reglementata promovarea in urma obtinerii diplomei de licenta, de pe postul de asistent medical cu scoala postliceala pe postul de asistent medical cu studii superioare (4 ani)?.
Cu ce treapta se poate incadra? debutant sau principal?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adisan2002 , utilizator 09:48, 12 Noiembrie 2011
Potrivit art. 4 (2) de la lit. L Cap II din Anexa nr. I la Legea cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, absolventii invatamantului superior de lunga si scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant numai in masura in care atributiile din fisa postului au fost modificate in mod corespunzator, pastrandu-si gradatia avuta la data promovarii.
Conform prevederilor legale mai sus stipulate, personalul incadrat pe functia de asistent medical principal cu studii medii, postliceale sau SSD, ca urmare a obtinerii diplomei de licenta ca asistent medical in aceeasi specialitate, va fi promovat ca asistent medical cu studii superioare, fara a i se mentine gradul de principal.
In conformitate cu prevederile Legii cadru nr. 284/2010, a fost elaborat proiectul de ordin al ministrului sanatatii pentru aprobarea criteriilor privind angajarea si promovarea in functii, grade si trepte profesionale in unitatile sanitare publice din sectorul sanitar, proiect care se afla pe site-ul Ministerului Sanatatii, iar la pct. 5 din Nota de la Capitolul II, se mentioneaza ca asistentii medicali care au sustinut si promovat gradul principal in profilul diplomei de licenta/ diplomei de absolvire a invatamantului superior, obtinut ulterior, pot fi promovati la gradul principal dupa indeplinirea conditiei de vechime de 3 ani in functia de asistent medical cu (S) sau cu (SSD).
A aparut in sfarsit si Ordinul 1470 din 20 octombrie 2011 pentru aprobarea criteriilor privind angajarea si promovarea in functii, grade si trepte profesionale a personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar - publicat in Monitorul Oficial 796 din 10 noiembrie 2011.

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
adisan2002, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenti medicali licentiati ctgadina ctgadina Este cineva care a absolvit Facultatea de medicina la specialitatea asistent medical GENERALIST SI CARE SA AIBA VECHIME IN MUNCA peste 10 ani?.Eu am 13 ani ... (vezi toată discuția)
Promovarea pe criteriu de studii superioare in sanatate dannamaria dannamaria Care este cadrul legal de trecere de la grila de salarizare asistent medical studii medii la asistent medical studii superioare in urma obtinerii licentei daca ... (vezi toată discuția)