Buna ziua
Nu am gasit pe forum discutat recent acest subiect, asadar rog colegii sa ofere cateva lamuriri.
In anul 2016 am achizitionat un teren pe care era amplasata o cladire veche.
Cartea funciara a fost intocmita in acelasi an..
La sfarsitul anului 2016, cladirea a fost demolata si a fost intocmit proces verbal de desfiintare cu Primaria.
Ajuns la OCPI / ANCPI pentru radierea cladirii din cartea funciara, am fost refuzat pentru lipsa unui document intocmit de un topograf, din care sa reiasa ca acea cladire nu mai este pe teren.
Atata timp cat cartea funciara delimiteaza clar pozitia cladirii si aceasta a fost demolata in totalitate, fapt certificat de comisia Urbanism a Primariei, mi se pare absurd sa mi se solicite inca un document topografic care sa mentioneze acest lucru.
Totodata, pe site-ul catorva OCPI din tara, este mentionat ca acea hartie topografica cu lipsa cladirii, ar fi obligatorie in momentul radierii DOAR in cazul in care cladirea era identificata prin numar topografic, NU si in cazul cladirilor cu numar cadastral. Momentan nu am regasit acele link-uri sa le postez, dar le mai caut.
Va rog, care v-ati mai lovit de acest aspect, sa impartasiti experientele de pe teren sau chiar si cateva articole din lege care pot oferi lamuriri.
Multumesc
Au fost emise adrese catre institutiile publice referitoare la distanta minima intre capele mortuare si locuinte.
Raspunsurile au fost urmatoarele:
Primaria: Pentru constructia X sunt emise autorizatiile necesare
Garda de mediu: Pentru constructia X sunt emise autorizatiile necesare
Directiei de Sanatate Publica: Nu exista reglementare legale privind distanta minima intre capela mortuara si locuinte. Capela nu este asimilata cimitirelor.
Cum se poate asimila legal capela mortuara de cimitire ?