avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Radiere cladire cu numar cadastral din carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Radiere cladire cu numar cadastral din carte funciara

Buna ziua
Nu am gasit pe forum discutat recent acest subiect, asadar rog colegii sa ofere cateva lamuriri.

In anul 2016 am achizitionat un teren pe care era amplasata o cladire veche.
Cartea funciara a fost intocmita in acelasi an..
La sfarsitul anului 2016, cladirea a fost demolata si a fost intocmit proces verbal de desfiintare cu Primaria.

Ajuns la OCPI / ANCPI pentru radierea cladirii din cartea funciara, am fost refuzat pentru lipsa unui document intocmit de un topograf, din care sa reiasa ca acea cladire nu mai este pe teren.

Atata timp cat cartea funciara delimiteaza clar pozitia cladirii si aceasta a fost demolata in totalitate, fapt certificat de comisia Urbanism a Primariei, mi se pare absurd sa mi se solicite inca un document topografic care sa mentioneze acest lucru.

Totodata, pe site-ul catorva OCPI din tara, este mentionat ca acea hartie topografica cu lipsa cladirii, ar fi obligatorie in momentul radierii DOAR in cazul in care cladirea era identificata prin numar topografic, NU si in cazul cladirilor cu numar cadastral. Momentan nu am regasit acele link-uri sa le postez, dar le mai caut.

Va rog, care v-ati mai lovit de acest aspect, sa impartasiti experientele de pe teren sau chiar si cateva articole din lege care pot oferi lamuriri.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2017
wickedb, utilizator
Cel mai recent răspuns: wickedb , utilizator 18:11, 31 Mai 2017
OCPI Brasov (mentiunea cu rosu din pagina)

[ link extern ]
Vreo parere ?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2017
wickedb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalități demolare casă veche. bună ziua. În anul 2016, în urma unei hotărâri judecătorești ... fruntela fruntela Bună ziua. În anul 2016, în urma unei hotărâri judecătorești definitive, soțul meu a devenit proprietarul casei părintești, casă construită în ... (vezi toată discuția)
Radiere casa și anexa din cf. alin113 alin113 Buna seara, recent am cumpărat un teren pe care la OCPI figurează o casa, faptic pe teren nu mai exista doar o grămadă de pământ, casa a picat în urma ... (vezi toată discuția)
radiere imobile mariamem mariamem Buna ziua. Radierea din cartea funciara a unei constructii inexistente ( am demolat-o) se face pe baza unei cereri. Sa inteleg ca se va radia. Mai trebuie ... (vezi toată discuția)