avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Formalități demolare casă veche. Bună ziua. În ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Formalități demolare casă veche. Bună ziua. În anul 2016, în urma unei hotărâri judecătorești ...

Bună ziua. În anul 2016, în urma unei hotărâri judecătorești definitive, soțul meu a devenit proprietarul casei părintești, casă construită în anul 1932 cu autorizație la care socrii mei, prin anii 70 adăugaseră două camere, fără a avea autorizație de construire. Acum noi vrem să demolăm construcția respectivă dar ne-am blocat pe drumul dintre Primărie și OCPI. Primăria spune că, pentru a elibera autorizația de demolare trebuie să intabulăm mai întâi construcția. La OCPI ni se spune că, potrivit Legii 50/1991, nu este necesar acest lucru. Nouă ni se pare pierdere de bani și de timp înscrierea în cartea funciară a unei clădiri care oricum urmează să fie demolată, cu atât mai mult cu cât, pentru plata sultelor către ceilalți moștenitori ai casei s-a făcut de către un evaluator desemnat de judecător o expertiză și acolo s-a scris că respectiva clădire nu mai poate fi locuită. Dumneavoastră ce credeți?
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 20:57, 1 Septembrie 2020
Fiecare din cele 2 institutii este bine sa indice in scris, art. din legea nr. 50/ 1991 cu modificarile si completarile ulterioare pentru a va convinge unde este problema. Posibil ca la primarie sa nu fi ajuns reglementarile in vigoare, daca o luam in logica lucrurilor.
Pentru a primi raspuns scris faceti solicitari scrise, cu nr. de inregistrare/ data, in baza OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Daca nu primiti raspuns scris in 30 de zile puteti deschide actiune in instanta de contencios administrativ in abza Legii nr. 554/ 2004.
Petitiile se pot trimite prin posta cu confirmare de primire.
Din punctul meu de vedere atat primaria cat si OCPI au dreptate. Pentru a putea elabora documentatia tehnica necesara autorizarii demolarii constructiei, este nevoie de un plan topografic. OCPI vizeaza planuri topografice doar daca terenul este intabulat (conform ordinului 700). Daca mai adaugam si sentinta, aceasta trebuie inscrisa in cartea funciara.
Pana la urma ce sustine primaria si OCPI se regasesc si in legea 7. Inscrierile in cartea funciara trebuie sa fie succesive. Adica trebuie sa inscrieti casa in cartea funciara asa cum este ea acuma, dupa care daca o demolati trebuie din nou actualizat cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare autorizatie popa remus popa remus Vreau sa demolez un imobil casa de locuit,construit in anii30,si ma lovesc de o problema!Mergand la primarie pt a obtine autorizatia de demolare, mi s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am nevoie de autorizatie de constructie pentru: bogdancristiandanila bogdancristiandanila dupa cum am scris in titlu vreau sa stiu daca este nevoie de autorizatie pentru urmatorul tip de \"constructie\". Detin un teren cu o casa veche,vreau sa o ... (vezi toată discuția)
S-a daramat casa! ce fac? naefelicia naefelicia Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Mama mea are o casa batraneasca in sector 1, zona chitilei. Se plateste impozit la ea, are cadastru ... (vezi toată discuția)