avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... buna ziua,am nevoie de autorizatie de constructie ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

buna ziua,am nevoie de autorizatie de constructie pentru:

dupa cum am scris in titlu vreau sa stiu daca este nevoie de autorizatie pentru urmatorul tip de "constructie".
Detin un teren cu o casa veche,vreau sa o demolez si sa montez noua casa din containere maritime sau containere modulare. Nu construiesc o noua casa cu materialele clasice,ci doresc montarea containerelor pe o fundatie betonata. Din cate stiu si rog sa ma corectati daca este cazul,pentru o fundatie este nevoie de autorizatie cum prevede Legea nr. 50/1991.
Concret: am nevoie de Autorizatie de constructie pentru montarea containerelor maritime?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:06, 2 Mai 2018
Trebuie sa detineti un proiect de demolare si pentru fundatia pe care veti amplasa containerele intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului puteti solicita de la primarie autorizatie de demolare constructie existanta si autorizatie pentru executia fundatie noua.
Pentru inceperea lucrarilor trebuie sa incheiati un contract de prestari servicii cu o firma autorizata pentru demolari ctii. si pentru ctii. noi.
Supravegherea lucrarilor trebuie facuta de un diriginte de santier pe care il platiti dvs. in baza unui contract de prestari servicii.
Fara aceste documente plus receptia finala a lucrarii noi si alte PV de lucrari, nu veti putea inscrie casa noua la cadastru si in cartea funciara si nu veti primi rol agricol de la primarie. Daca nu faceti aceste formalitati sunteti expus la amenzi contraventionale din partea institutiilor statului.
Cititi cu atentie Legea nr. 50/ 1991 cu modificarile si completarile ulterioare.
va multumesc pentru informatii!
Atenție! Montarea de containere constituie o construcție temporară,(organizare de șantier, de ex) și în nici un caz nu veți putea intabula o locuință. Cel mult, un teren cu o placă betonată. Solicitați un punct de vedere al primariei, e prudent
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie Man1 Man1 Detin o casa veche ( trebuie demolata) din paianta racordata la electricitate, apa, canalizare, intentionez in locul acestei case sa aduc containere maritime ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie trasnitu mihaela trasnitu mihaela Buna ziua, As dori sa stiu daca pe un teren ridic o hala astfel; Torn o placa de beton. Pe placa se prind 2 containere modulare : unul in stanga ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri! Hercule36 Hercule36 Va rog, daca puteti sa ma ajutati in cateva probleme: - cine poate fi diriginte de santier? (e o persoana autorizata sau pur si simplu se numeste printr-o ... (vezi toată discuția)