Chiar daca s-a inchis ctr de munca cu art 61.a?
Eu ma gandean ca nu cumva sa zica salariatul ca i s-a facut acest lucru numai din rea vointa si sa se duca mai departe, ma refer sa nu se ajunga la proces.
Si nu cred ca o sa mai semneze ceva.
Parerea mea este ca a fost rea vointa, salariatul a fost chiar exemplar pe perioada lucrata in firma.
Cu o zi inainte de data la care trebuia sa fie prezent la convocare. Si a zis ca nu poate sa vina ca a incepuit lucru in alta parte (acesta fiind si motivul pt care si-a dat demisia). Totul a fost verbal, numic scris.
Nu a ridicat plicul de la posta pe motiv ca nu a primit avizul de la posta. Plicul s-a reintors la firma.
Dar cand a venit la firma a refuzat sa ridice convocarea pe motiv ca nu este de acord sa i se desfaca ctr de munca asa. In conditiile in care au fost colegii care au furat din incasari sau au mintit patroni si ctr de munca s-a inchis cu art 55 lit b.
Salariatul in cauza, a avut o purtare exemplara, dar pt ca pleca la alta firma patroni nu au vrut sa-i " aprobe" demisia decat cu conditia sa stea in preaviz. Salariatul zice ca a fost rea vointa din partea acestora.
Dupa efectuarea cercetarii disciplinare (unde salariatul nu s-a prezentat, adresa trimisa prin posta cu confirmare de primire si neridicata de catre salariat pt ca nu s-a prezentat la posta) astfel s-a desfacut contractul de munca cu art 61 a) prin absente nemotivate de la locul de munca. Din data in care angajatul a zis ca nu mai poate sa vina in preaviz nu s-a mai prezentat la servici.
In cazul in care in salariat isi depune demisia iar angajatorul nu o aproba decat dupa terminarea perioadei de preaviz, ce pateste angajatul daca nu sta in preaviz toata perioada? Angajatul poate sta 10 zile lucratoare dar nu-si poate efectua prezvizul de 21 zile integral si nici angajatorul nu vrea sa renunte la acest beneficiu.