avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Activitate ionutcatalin_bic

Activitate ionutcatalin_bic

Răspuns la discuția abonament firma de internet
Ma scuzati ca intervin, dar din intamplare am citit acest topic pe care il gasesc oarecum interesant din prisma faptului ca aceasta situatie este des intalnita in practicile unor furnizori de servicii.

Citeam mai sus ca va plati oricum si pe perioada cat a fost suspendat contractul pentru neplata si nu a beneficiat de serviciile furnizorului. Daca este asa, atunci care este natura suspendarii si ce efecte produce ea.
Asadar, avem un contract de prestari servicii, comutativ, bilateral si cu titlu oneros... Cele doua parti, furnizor si beneficiar, au obligatii interdependente *asigurarea serviciului de internet in schimbul unei sume de bani.
Posibilitatile pe care o parte le are la dispozitie in cazul in care cealalta nu isi indeplineste obliagatia corelativa sunt multiple si variate, iar in cazul de fata, un rol esential il are acordul de vointa al partilor la incheierea contractului.
Din punctul meu de vedere ader la opinia de mai sus, care facea trimitere la contract. Daca exista o clauza in continutul acestuia care prevede in mod expres aceasta situatie, atunci aceasta se aplica, pe principiul> conventiile LEGAL facute au putere de lege intre partile contractante. De cele mai multe ori contractul de prestari servicii, ca multe dintre contractele care se vor a fi consensuale, sunt de fapt de adeziune, in sensul ca beneficiarul semneaza niste clauze care oricum nu le citeste sau intelege si pe care oricum nu le poate negocia.
Dar cum ramane cu suspendarea...?
O definitie simpla si fireasca ar fi aceea ca "suspendarea executarii contractului este incetarea temporara a executarii obligatiilor asumate printr/un contract si a exercitarii drepturilor generate de acel contract, presupunand reluarea executarii si respectiv a exercitarii lor dupa trecerea unui anumit interval de timp de la incetarea imprejurarii care a determinat respectiva incetare temporara"
Din punctul meu de vedere nu are importanta ca neplata facturii a generat suspendarea. Cat timp nu a beneficiat de internet nu va plati. Ceea ce avea de achitat anterior suspendarii ramane valabil si constituie o obligatie a beneficiarului.
Suspendarea, in astfel de contracte este o forma de protectie pentru ambele parti.
Furnizorul cauta sa atentioneze pe beneficiar de scadenta unor facturi neplatite, incercand sa obtina de la acesta pe cale amiabila acesti bani, fara a fi nevoit sa avanseze alte cheltuieli *actiuni in justitie, executare silita*, iar beneficiarul - rau platnic sau iresponsabil *neatent poate* nu se vede pus in situatia de a plati cheltuieli acumulate intr/un termen prea mare si dobanzi la acestea.
Din cate am observat, dupa max 3 luni de neplata contractul se suspenda.
Consider ca a cere cheltuieli in acelasi cuantum pe perioada in care furnizorul nu a asigurat internet este total abuyiv. motivul pentru care multi o fac este pentru ca li se permite acest lucru.
Clar este ca, cheltuielile care s/au facut anterior suspendarii trebuiesc achitate, in caz contrar fiind pasibili de plata unor sume de bani ce depasesc cu mult debitul datorat: dobanzi, onorariu avocat, cheltuieli de judecata, onorariu executor, cheltuieli de executare si iarasi, in faza executarii, on. avocat.

Imi cer scuze daca mesajul meu a deranjat pe cineva, opinia mea nu trebuie insusita, iar daca cineva considera ca a lua atitudine in fata unor furnizori cu practici abuzive este gresita, astept critici motivate.
Buna ziua,

Speta mea e cam asa:

In aprilie 2008- IASI- sunt oprit...suspendare permis 30 zile trecere pe culoarea rosie a semaforului. Fac, binentele, contestatie si pierd atat in prima faza cat si in recurs.
In timpul solutionarii recursului, 20 oct 2008, NEAMT-radar 152 km/h in afara localitatii...suspendare 3 luni... nu fac contestatie...
Spre rusinea mea nu am stiut ca hotararea instantei de recurs nu se comunica.
Hotararea pt 1 luna suspendare ramane def si irev pe 26 n 2008. Aflu de ea abia la sfarsitul lui decembrie dupa ce fac mai multe adrese catre instanta si primesc raspuns ca recursul a fost respins si daca vreau o copie de pe hotarare sa fac cerere si sa platesc taxele aferente.
Eu sunt din Bc, asa ca ma prezint la Politia din Bc cu instiintarea de la Trib Iasi, si acestia imi aduc in vedere ca nu am respectat termenul de 15 zile, in care trebuia sa ma prezint la politie, dupa ramanerea def si irev a hot jud.
Nu imi cer certificat de grefa si iau instiintarea de la Trib Iasi drept buna ramanand ca sa trimita catre Politia Iasi toate actele, urmand ca acestia sa dea un raspuns in cauza...au motivat ca ei sunt doar serviciu gazda.
La politia Bc am facut si o cerere catre comandantul pol Is pe care cei de la Bc au trimis-o impreuna cu restul documentelor.
Acasa am citit OUG si am realizat ca termenul de 15 zile in vederea prezentarii la politie este PENTRU A PREDA PERMISUL DE CONDUCERE. Asa ca am facut o noua cerere pe care am trimis-o prin posta, in care le explicam ca permisul nu se afla in posesia mea ci era la politie...vezi suspendarea radar...motiv pentru care textul de lege din OUG nu mi se aplica.

INTREBAREA MEA PENTRU DUMNEAVOASTRA ESTE:

Mi se aplica in cauza textul de lege care priveste sanctiunea majorarii cu ina 30 de zile suspendarea prmisului de conducere, tinand cont ca permisul era la politie?
Daca nu, ce este de facut?


Va multumesc!