deci mai pe intelesul meu nu exista nici o portita fara a scapa cu executare in penitenciar? Am inteles ca s ar putea sa aplice judecatorul doar daca vrea o lege fara fi inchis si sa primesc suspendare pentru ca prima este fara intentie si este sub un an. Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
ART. 91
Condiţiile suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 3 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;
d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.
infractiunea din culpa a fost savarsita in 2010.
hotararea judecatoreasca a ramas definitiva in 13 martie 2014.
infractiunea intentionata a fost savarsita in 8 iunie 2016.
urmarirea penala a inceput tot in 8 iunie 2016.
da am recunoscut fapta.
Buna seara, luni am procesul. Daca aveti vrun sfat pentru mine va rog sa imi scrieti. Multumesc anticipat.
Buna seara !! ma scuza ti ca va deranjez, am o intrebare. Luni am procesul final si as vrea sa mi spune ti ce lege sau legi imi este favorablia pentru a primi o pedeapsa cu suspendare. Va multumesc !!
pedeapsa minima insemnand suspendare sau doar in penitenciar ar trebui sa execut ? nu exista nici o posibilitate fara a executa in penitenciar ? astept raspuns multumesc
prima fapta am fost condamnat pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa prevazuta de art.180 alin.2 raportat la alin.4 cod penal cu aplicarea prevederilor art.320 cod procedura penala la pedeapsa 11 luni inchisoare. Conform art.81 art.82 cod penal s a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei inchisorii aplicate inculpatului si implicit a pedepselor acesorii potrivit art.71 alin.5 cod penal sens in care s a stabilit un termen de incercare de 2 ani si 11 luni. In urma accidentului victima a necesitat de 55-58 de zile ingrijiri medicale producandu i o infirmitate fizica permanenta si a ramas fara gust fara miros si infirmitatea cauzata de lipsa substantei osoase fiind ireversibile. Iar fapta de acum este trafic de droguri de risc mai precis cannabis 93,8 trafic si consum.Va multumesc astept un raspuns.