avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate CameliaBeres

Activitate CameliaBeres

O societate de transport primeste comenzi de transport de la un beneficiar cu sediul in UE. Ambele societati(transportatorul si beneficiarul) sunt inregistrate in scopuri de TVA in Registrul operatorilor intracomunitari. Intrucat transportatorul are incheiat un contract de comision/intermediere transport in UE cu o societate inregistrata si ea in scopuri de TVA cu sediul in Romania, emite catre societatea intermediara o "factura de decontare" cuprinzand costurile de transport, emite catre beneficiarul din UE al transportului efectuat o factura fiscala (fara TVA), iar societatea intermediara emite catre beneficiarul din UE o factura fiscala cuprinzand comisionul pentru intermediere la care ataseaza "factura de decontare" a transportatorului. Astfel, societatea intermediara incaseaza atat venitul sau economic, respectiv comisionul cat si contravaloarea transportului in baza "facturii de decontare" emisa de transportator. Este corect? Cum se declara societatile din Romania: societatea care efectueaza transportul si societatea comisionara? Cum se stabileste TVA?
In conformitate cu ultimile modificari legislative, ce ar trebui sa fac pentru a mi se sterge cazierul fiscal in care am fost inscrisa ca urmare a declararii firmei, al carei administrator am fost, ca inactiva? Mentionez ca in 2013 mi-a expirat mandatul de adminstrator, dar tot in 2013 societatea a fost declarata ca inactiva. In vara anului 2015 vrand sa imi fac o firma, avocata care s-a ocupat de documentatie m-a informat ca nu pot, intrucat am cazier fiscal ca urmare a declararii firmei al carei administrator am fost, ca fiind inactiva.