avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Activitate DumitritaV

Activitate DumitritaV

Buna ziua! In cazul meu, am cumparat o masina cu nr de inmatriculare de Franta, cu doua seturi de chei, acte in original si contract de cesiune de la Parcul Auto (contract care se sustine a fi fals). Firma de asigurari a despagubit parcul auto, chiar daca toate actele si cheile sunt la mine. Firma de asigurari are dreptul de a cere masina, ca si cum ar fi o firma de recuperare? Unde se opreste dreptul meu de proprietar de buna credinta? Cine ma despagubeste, pentru ca vanzatorul masinii a facut dovada altui contract de vanzare/cumparare intre el si o terta persoana a carei identitate nu poate fi stabilita pentru ca buletinul de identitate este fals? Procuratura a pus rezolutie de inapoiere a masinii la parcul auto din Franta. Acest parc nu a fost prevazut cu camere video sau paza, furtul avand loc intr-un week-end , cand toata lumea era libera, iar acesta s-a constatat abia luni dimineata si masina a fost declarata ca fiind furata abia dupa 3 zile de la constatarea furtului. Nu s-a facut nici o ancheta a politiei la fata locului (pentru ca ei sustin ca nu este prevazut de lege, ci a fost oprita o patrula de pe strada, care a intocmit un act de constatare, fara o ancheta amanuntita, cu amprenta, probe, etc, cum ca fisetul respectiv unde se aflau actele si cheile a fost spart. Mentionez ca nu poate fi o coincidenta atat de mare ca masina sa corespunda fix acelui parc auto a carei act de cesiune a fost intocmit pe numele acesteia. Din toate cele prezentate, reiese clar ca s-a inlesnit furtul acestei masini, incepand de la lipsa pazei si a monitorizarii parcului, terminand cu declararea furtului masinii dupa 3 zile, timp suficient pentru a iesi masina din tara si a fi vanduta si revanduta. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca exista vreo lege care sa imi apere dreptul de proprietate si care sa ii restrictioneze posibilitatea recuperarii masinii in baza vreunei legi! Daca izvorul este contractul CASCO, de ce firma de asigurari isi revendica masina? Unde regasesc acest izvor de drept?