avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate SoareGeta

Activitate SoareGeta

Buna ziua
Daca as iesi la pensie anticipat, care ar putea fi veniturile legale cu care as putea completa pensia ?
Va multumesc
Răspuns la discuția Grile de salarizare
Nu exista reglementari, nici de la forurile ierarhice superioare, nici de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Repet, intrebarea la care ar trebui sa raspund pentru a clarifica problema este urmatoarea : unde scrie, in ce lege, ca o institutie trebuie sa aiba o grila de salarizare ( pe functii, trepte, grade, nivel de studii, etc) ???

Si care ar fi unul din aceste acte normative, cu referire la personalul neclerical ? Multumesc.


[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Buna ziua
In institutia in care lucrez, salarizarea personalului neclerical se face dupa Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare, Anexa II. Familia ocupaţională de funcţii bugetare "Învăţământ". Cu amendamentul ca s-au aplicat, de fiecare data cand era data o prevedere legala privind cresterea la nivelul salariului minim pe economie. Astfel s-a ajuns, in timp, la egalizarea salariului unui muncitor necalificat cu a unui economist, de exemplu.
In aceasta situatie, va rog sa-mi spuneti daca exista o prevedere legala care sa oblige o institutie, oricare ar fi ea, sa aiba o grila de referinta pentru salarizarea in functie de studii, calificari, profesie etc.
Va multumesc.