avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Grile de salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Grile de salarizare

Buna ziua
In institutia in care lucrez, salarizarea personalului neclerical se face dupa Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare, Anexa II. Familia ocupaţională de funcţii bugetare "Învăţământ". Cu amendamentul ca s-au aplicat, de fiecare data cand era data o prevedere legala privind cresterea la nivelul salariului minim pe economie. Astfel s-a ajuns, in timp, la egalizarea salariului unui muncitor necalificat cu a unui economist, de exemplu.
In aceasta situatie, va rog sa-mi spuneti daca exista o prevedere legala care sa oblige o institutie, oricare ar fi ea, sa aiba o grila de referinta pentru salarizarea in functie de studii, calificari, profesie etc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SoareGeta , utilizator 11:20, 18 August 2016
Sistemul de salarizare a personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral sau in majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele locale si bugetele fondurilor speciale se stabileste prin lege, cu consultarea organizatiilor sindicale reprezentative.

Asadar, grilele de salarizare pentru sectorul bugetar sunt stabilite prin acte normative, institutiile si autoritatile publice nu pot adopta o grila proprie de salarizare.

SoareGeta a scris:

....
In aceasta situatie, va rog sa-mi spuneti daca exista o prevedere legala care sa oblige o institutie, oricare ar fi ea, sa aiba o grila de referinta pentru salarizarea in functie de studii, calificari, profesie etc.
...


Chiar daca domeniul este cel clerical,functiile nespecifice se Incadreaza la general,prin ANEXA referitoare la alte functii comune din sect bugetar,pe trepte si grade profesionale din legea salarizarii unitare a personalului bugetar.
Ordonatorii principali de credite(ministerele )pot initia ordine cu anumite reglementari specifice unui sector de activitate.
Nu exista reglementari, nici de la forurile ierarhice superioare, nici de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Repet, intrebarea la care ar trebui sa raspund pentru a clarifica problema este urmatoarea : unde scrie, in ce lege, ca o institutie trebuie sa aiba o grila de salarizare ( pe functii, trepte, grade, nivel de studii, etc) ???

Si care ar fi unul din aceste acte normative, cu referire la personalul neclerical ? Multumesc.


[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Joi, 18 August 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea in munca pensionatul pensionatul Care este cadrul legal de incadrare a unui nou angajat cu contract de munca in sistemul bugetar? Este cazul unui administrator la cresa care nu are si nu a ... (vezi toată discuția)
Promovare alexandrinagina alexandrinagina are dreptul la promovare ????? o salariata in functia de referent se afla la gradul I(MAX). in legea cadru 153/2017 exista si gradul următorIA pt aceasta ... (vezi toată discuția)
Salarizare referent cultural mistrinescu lucica mistrinescu lucica Un absolvent cu studii universitare, de lunga durata angajat pe postul de referent cultural la primarie , ce drepturi salariale are?Cum poate promova? (vezi toată discuția)