avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare referent cultural
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare referent cultural

Un absolvent cu studii universitare, de lunga durata angajat pe postul de referent cultural la primarie , ce drepturi salariale are?Cum poate promova?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:23, 11 Ianuarie 2015
1. art.26 din Legea nr.284/2010
...
(4)Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizeaza pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aproba prin hotarare a Guvernului, daca nu este reglementata altfel prin statute sau alte acte normative specifice.

(5)Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor.

2. HG 286/2011, Anexa - Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice

Art. 41. — (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara.
(2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.
Art. 42. — Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aproba prin act administrativ al ordonatorului principal de credite.

3. Drepturile salariale sunt cele prevazute in legislația privind salarizarea angajatilor din sectorul bugetar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare fara examen dioanna10 dioanna10 Buna seara! Am o intrebare cu privire la promovarea unei persoane din sectorul bugetar. Daca are functia de muncitor calificat IV (personal contractual), ... (vezi toată discuția)
Trecere din post cu studii medii la post cu studii superioare publicasja publicasja care este procedura legala pentru trecerea unui angajat de pe un post cu studii medii, pe un alt post cu studii superioare., care este vacant.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Ocuparea unei functii cu studii superioare eul88 eul88 in 2009 am terminat facultatea de contabilitate si informatica de gestiune fiind incadrata in functia de contabil cu studii medii . As vrea sa cunosc in baza ... (vezi toată discuția)