avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare fara examen
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare fara examen

Buna seara!

Am o intrebare cu privire la promovarea unei persoane din sectorul bugetar.

Daca are functia de muncitor calificat IV (personal contractual), poate fi trecut de pe studii medii pe studii superioare, dar tot personal contractual?

Daca da, cum trebuie sa procedeze si care e temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 4 Mai 2013
Legea nr.284/2010:
Art. 26. - (1) Incadrarea şi promovarea personalului plătit din fonduri publice pe funcţii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotărari ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
(2) In situaţia in care promovarea personalului bugetar in funcţie, grad sau treaptă profesională nu este reglementată prin statute proprii, promovarea se face de regulă pe un post vacant existent in statul de funcţii.
(3) In situaţia in care nu există un post vacant, promovarea personalului plătit din fonduri publice in funcţii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de funcţii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(4) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizează pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aprobă prin hotărare a Guvernului, dacă nu este reglementată altfel prin statute sau alte acte normative specifice.
___________
Pus in aplicare prin Regulament din 23/03/2011 incepand cu 31.03.2011.

(5) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani, in funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puţin de două ori in ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.
(6) Activitatea profesională se apreciază anual, ca urmare a evaluării performanţelor profesionale individuale, de către conducătorul instituţiei publice, la propunerea şefului ierarhic, prin acordare de calificative: "foarte bine", "bine", "satisfăcător" şi "nesatisfăcător". Ordonatorii principali de credite stabilesc criteriile de evaluare a performanţelor profesionale individuale conform criteriilor prevăzute la art. 5 lit. c) şi pot stabili şi alte criterii de evaluare in funcţie de specificul domeniului de activitate.
___________
Pus in aplicare prin Criteriu din 11/05/2011 incepand cu 30.05.2011.

(7) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se face prin concurs sau examen pe baza regulamentului-cadru ce cuprinde principiile generale şi care se aprobă prin hotărare a Guvernului sau alte acte normative specifice.
___________
Pus in aplicare prin Regulament din 23/03/2011 incepand cu 31.03.2011.

(8) Ordonatorul principal de credite, in raport cu cerinţele postului, stabileşte criterii de selecţie proprii in completarea celor prevăzute la alin. (7).


Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale din sectorul bugetar


Anexa - TITLUL II Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice

Art. 41. — (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara.
(2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare referent cultural mistrinescu lucica mistrinescu lucica Un absolvent cu studii universitare, de lunga durata angajat pe postul de referent cultural la primarie , ce drepturi salariale are?Cum poate promova? (vezi toată discuția)
Ocuparea unei functii cu studii superioare eul88 eul88 in 2009 am terminat facultatea de contabilitate si informatica de gestiune fiind incadrata in functia de contabil cu studii medii . As vrea sa cunosc in baza ... (vezi toată discuția)
Promovare treapta dupa concediu crestere copil alessia2007 alessia2007 Buna ziua. Lucrez in invatamant si sunt incadrata pe treapta profesionala III de 4 ani. In perioada 2010-2012, am fost in ccc. In 2010 am obtinut ... (vezi toată discuția)