avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... promovare treapta dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

promovare treapta dupa concediu crestere copil

Buna ziua.
Lucrez in invatamant si sunt incadrata pe treapta profesionala III de 4 ani. In perioada 2010-2012, am fost in ccc. In 2010 am obtinut calificativul f.b. Mi se poate face o evaluare pe lunile septembrie-decembrie 2012? Sau trebuie 12 luni?
Pot sa fiu promovata pe treapta II incepand cu februarie 2013? Sau sa mi se mareasca coeficientul de ierarhizare?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2013
alessia2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: alessia2007 , utilizator 15:03, 23 Ianuarie 2013
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5, art.6, art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare

(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și art. 6 constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

2. Asadar perioada cat ati fost in CCC trebuie luata in calcul in vederea stabilirii drepturilor.
@ alessia2007

1. Potrivit Ordinului nr. 6143/2011:
- art. 2 (1) Evaluarea activitãţii personalului didactic şi didactic auxiliar din unitãţile şi instituţiile de învãţãmânt preuniversitar se realizeazã anual, conform graficului prezentat în anexa 1 la prezenta metodologie, pentru întreaga activitate desfãşuratã pe parcursul anului şcolar, la nivelul fiecãrei unitãţi şi instituţii de învãţãmânt preuniversitar şi are douã componente:
a) autoevaluarea;
b) evaluarea potrivit fişei postului şi a fişei de evaluare.
........
- art.4 (3) În cazul în care un angajat, personal didactic sau didactic auxiliar, îşi desfãşoarã activitatea într-o unitate de învãţãmânt preuniversitar cu personalitate juridicã o perioadã mai micã decât un an şcolar, atunci evaluarea parţialã a activitãţii se realizeazã pentru perioada efectiv lucratã în unitatea sau instituţia de învãţãmânt - dar care trebuie sa fie de minim 90 zile, iar încadrarea sã fie de minim de 1/2 normã.

2. Promovarea personalului didactic auxiliar pe funcţii, grade sau trepte profesionale se face potrivit reglementărilor legale în vigoare aplicabile personalului angajat cu contract de muncă, respectiv potrivit dispoziţiilor art. 26 din Legea-cadru nr. 284/2010 şi ale art. 4 din anexa nr. I cap. II lit. L din Legea-cadru nr. 284/2010.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Lucrez in invatamantul superior, ca persoana didactica auxiliara, iar cei de la resurse, si cosilierul juridic nu mi-au permis sa ma prezint la examenul de promovare din luna decembrie. Au spus, cf. legii nu am dreptul 1 an de zile. Exista un articol, special pentru cei care se intorc din ccc?
Multumesc.
Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice

Art. 41. — (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara.
(2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.
.....

Potrivit art.26 din Legea nr.284/2010:
Art. 26. - (1) Incadrarea şi promovarea personalului plătit din fonduri publice pe funcţii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotărari ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
(2) In situaţia in care promovarea personalului bugetar in funcţie, grad sau treaptă profesională nu este reglementată prin statute proprii, promovarea se face de regulă pe un post vacant existent in statul de funcţii.
(3) In situaţia in care nu există un post vacant, promovarea personalului plătit din fonduri publice in funcţii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de funcţii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(4) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizează pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aprobă prin hotărare a Guvernului, dacă nu este reglementată altfel prin statute sau alte acte normative specifice.
___________
Pus in aplicare prin Regulament din 23/03/2011 incepand cu 31.03.2011.

(5) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani, in funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puţin de două ori in ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.
(6) Activitatea profesională se apreciază anual, ca urmare a evaluării performanţelor profesionale individuale, de către conducătorul instituţiei publice, la propunerea şefului ierarhic, prin acordare de calificative: "foarte bine", "bine", "satisfăcător" şi "nesatisfăcător". Ordonatorii principali de credite stabilesc criteriile de evaluare a performanţelor profesionale individuale conform criteriilor prevăzute la art. 5 lit. c) şi pot stabili şi alte criterii de evaluare in funcţie de specificul domeniului de activitate.
___________
Pus in aplicare prin Criteriu din 11/05/2011 incepand cu 30.05.2011
Multumesc pentru raspuns.
Seful departament resurse umane "m-a linistit". Mi-a transmis ca 2 ani nu am dreptul, ca am avut contractul suspendat in ccc, si nu se iau in calul evaluarile dinainte de concediu crestere copil, iar legea 284/2010 nu se aplica si la mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator de patrimoniu lucian35 lucian35 Buna ziua, sunt administrator financiar(de patrimoniu) de 2 ( ani) la un liceu. Postul meu este pe studii medii si as vrea sa stiu cum sa procedez sau ce ... (vezi toată discuția)
Schimbarea treptei de salarizare rstogan78 rstogan78 - lucrez intr-o directie publica subordonata consiliului local, doresc sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a accede intr-o treapta superioara de ... (vezi toată discuția)
Incadrare inginer cadastru mincinosul mincinosul buna ziua , sunt angajat la o primarie din rurar , personal contractual, pe functia de inginer cadastru ,din anul 2008, si acum am aceeasi incadrare (treapta). ... (vezi toată discuția)