avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Administrator de patrimoniu
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Administrator de patrimoniu

Buna ziua, sunt administrator financiar(de patrimoniu) de 2 ( ani) la un liceu. Postul meu este pe studii medii si as vrea sa stiu cum sa procedez sau ce trebuie sa fac sa-l transform postul pe studii superioare, deoarece am facultate de stiinte economice. Dupa cati ani se poate transforma postul din studii medii la studii superioare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 28 Martie 2015
1. Legea nr.1/2011, art.250 : Pentru ocuparea funcţiilor didactice auxiliare trebuie îndeplinite următoarele condiţii de studii:
.....
k)pentru funcţia de administrator financiar - îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare pentru funcţia de contabil, contabil-şef;

l)pentru funcţia de administrator de patrimoniu - îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare pentru funcţia de inginer/subinginer, economist.

2. HG 286/2011, Anexa - Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice :

art.41. — (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara.
(2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
...

3. Legea 284/2010, art.26 :
(1)Incadrarea si promovarea personalului platit din fonduri publice pe functii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotarari ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.

(2)In situatia in care promovarea personalului bugetar in functie, grad sau treapta profesionala nu este reglementata prin statute proprii, promovarea se face de regula pe un post vacant existent in statul de functii.

(3)In situatia in care nu exista un post vacant, promovarea personalului platit din fonduri publice in functii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.

(4)Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizeaza pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aproba prin hotarare a Guvernului, daca nu este reglementata altfel prin statute sau alte acte normative specifice.

(5)Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor.
....
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare fara examen dioanna10 dioanna10 Buna seara! Am o intrebare cu privire la promovarea unei persoane din sectorul bugetar. Daca are functia de muncitor calificat IV (personal contractual), ... (vezi toată discuția)
Salarizare referent cultural mistrinescu lucica mistrinescu lucica Un absolvent cu studii universitare, de lunga durata angajat pe postul de referent cultural la primarie , ce drepturi salariale are?Cum poate promova? (vezi toată discuția)
Avansare in grad personal contractual cristinacarina cristinacarina In cazul unui post de inspector de specialitate debutant, in ce grad imediat superior poate fi transformat?Trebuie parcurse toate etapele, adica transformare ... (vezi toată discuția)