avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trecere din post cu studii medii la post cu studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trecere din post cu studii medii la post cu studii superioare

care este procedura legala pentru trecerea unui angajat de pe un post cu studii medii, pe un alt post cu studii superioare., care este vacant.Mentionez ca angajatul are studii superioare corespunzatoare postului vacant existent.
Cel mai recent răspuns: publicasja , utilizator 15:40, 15 Octombrie 2014
Este vorba despre sectorul bugetar sau privat ?
sector de stat, mai exact regie autonoma
HG nr. 286/2011 - aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale din sectorul bugetar

Art. 41. — (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara.
(2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.

Art. 42. — Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aproba prin act administrativ al ordonatorului principal de credite.
sa inteleg ca cazul prezentat se incadreaza la art. 41 din HG 286/2011, si sE sustine un examen ca la orice angajare, unde trebuie sa existe o comisie de evaluare
In opinia mea, se incadreaza la art.41.

Alte discuții în legătură

Modificarea incadrarii functiei MaryK MaryK Buna seara! Imi desfasor activitatea intr-un serviciu de resurse umane si in urma cu x ani, am obtinut licenta in stiinte economice. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)
Buna codrutanastasia codrutanastasia Sunt administrator financiar (patrimoniu) debutant S. Anul acesta am terminat facultatea si vreau sa stiu modalitatea de transformare a postului meu intr unul ... (vezi toată discuția)
Salarizare referent cultural mistrinescu lucica mistrinescu lucica Un absolvent cu studii universitare, de lunga durata angajat pe postul de referent cultural la primarie , ce drepturi salariale are?Cum poate promova? (vezi toată discuția)