Va multumesc frumos pentru ajutor.
Situatia se prezinta ca in imaginea de la
[ link extern ] .
Cu albastru am desenat partajul pe care vreau sa il obtin, credeti ca este posibil?
Fratele meu a ridicat acum 2 saptamani gardul desenat cu rosu, ilegal, fara acordul meu. Am depus la primaria si la politia din sat 2 reclamatii care vizau ridicarea zidului fara acordul meu si am primit si numar de inregistrare pentru ele insa apoi le-am retras pentru a nu adanci si mai mult conflictul cu el (partajul are si o mare incarcatura emotionala).
Acum cativa ani el si-a ales jumatatea dreapta din desen + jumatatea dreapta a casei parintesti. Casa se afla pe jumatatea lui de teren din parcela cu casa.
Stiu ca in codul civil se mentioneaza ca pe langa casa trebuie lasati 1.90m dar vreau ca inspre partea de sus a desenului - inspre DRUM - impartirea sa se faca de la jumatatea casei.
Vreau sa ii dau mai mult teren din gradina in locul parcelei unde se afla casa.
Vreau ca in eventualitatea unui proces sa stiu ce sanse am ca impartirea sa se faca conform liniei albastre, netind cont de faptul ca sunt 2 parcele trecute in titlul de proprietate (una de 1500mp la constructii - ce contine si casa si una de 1500 la teren arabil - gradina) ci impartirea sa se faca ca fiind o singura parcela de 1500mp.
Va multumesc,
Costi Voicu
Ele nu sunt comasate, sunt diferite. De asemenea categoria de folosinta este diferita: arabil/curti cunstructii. (deci ele, teoretic, sunt privite diferit).
DAR, pentru faptul ca sunt alaturate, poate fi imaginata orice varianta de impartire.
Desenati-le pe o bucata de hartie, faceti abstractie de gard si imaginati orice posibilitate de impartire.... Totul depinde de topografia locului si de locul in care este asezata casa.
In final, impartirea va fi ceva de genul; X primeste atati metri patrati din Parcela 1 si atatia mp din Parcela 2 (care contine si casa, de exemplu).
Egalitatea trebuie sa fie valorica ... daca nu puteti trasa limite care sa duca la un rezultat de valori egale (tinand cont si de valoarea casei) diferentele se compenseaza in bani.
Imi pare rau ca nu pot sa va desenez....