Daca pe un titlu de proprietate o casa + teren de 3000mp apar ca 2 mentiuni: una de 1500mp in care este inclusa si casa si una de 1500mp care este formata doar din teren, cand se face iesirea din indiviziune (impartirea) intre 2 coproprietari se vor imparti separat cele 2 mentiuni sau toata proprietarea va fi privita ca un tot unitar de 3000mp?
Iesirea din indiviziune se face oricand, la cererea oricaruia dintre cei 2 coproprietari .
In ceea ce priveste impartirea, aceasta se va efectua asupra intregii proprietati ( in speta de fata, casa si teren) daca cei 2 coproprietari NU detin documente care sa dovedeasca f. clar modul de atribuire a loturilor , suprafata etc. a proprietatii.
Cum adica mentiuni? Sunt in parcele diferite, sunt un tot unitar acei 3000 mp?...
Si spune-ne unde vrei sa ajungi, ce vrei sa obtii: si impartirea casei, cate "o mentiune" catre fiecare???
:-/
cunosc cazul, cred ca a fost putin confuza explicatia.
pe titlul de proprietate sunt trecute 2 parcele: una la curti/constructii si inca una la arabil intravilan.
aceste doua parcele impreuna constituie curtea sau gradina casei.
Cand se vinde casa, cum se socoteste: pamantul de la curti/constructii sau ambele parcele la un loc. Cred ca acest lucru intereseaza la impartirea intre mostenitori a banilor luati pe casa, in functie de ce pamant al cui a fost etc.
Cred ca asta era intrebarea, nu?
Raspunsul nu-l stiu, sunt si eu curios.
Da, cam asa... insa tot nu am aflat care e scopul urmarit, ce doresti...
Oricum, cand se vinde casa fiecare mostenitor incaseaza in raport de dreptul lor din masa succesorala... Importanta e valoarea bunului, ea se calculeaza estimativ. Daca gradina face 3 lei pe mp si casa 250 lei/mp, sa nu crezi ca unuia ii va reveni suprafata din casa si altuia din gradina, aceeasi suprafata, la drepturi egale?
Adica se imparte astfel incat, daca cei 2 au drepturi egale la mostenire, atunci sa primeasca parti de valori egale. Cum anume depinde si de optiunea lor: unul ia 1500 mp cu casa, celalalt cu gradina, primul ii plateste sulta celui de-al doilea. Sau fiecare lot se imparte exact in jumatate. Sau unul ia tot si-i da jumatate din valoarea lor celuilalt...
Intr-adevar, pe titlul de proprietate apar 1500mp la rubrica Arabil si 1500mp la Curti, constructii.
Intre cele 2 suprafete exista un gard de mai multi ani dar nu exista nici un alt document care sa ateste destinatiile celor 2 suprafete.
Pe cei 3000mp sunt coproprietar cu fratele meu, in urma mostenirii facute dupa decesul mamei.
Ce vreau eu este ca sa fie impartiti cei 3000mp ca o bucata unitara, nu separat cei 1500mp cu casa si separat cei 1500mp de gradina. Doresc acest lucru deoarece casa este pe jumatatea de teren din cei 1500mp de Casa/ Constructii pe care am agreat sa o primeasca el acum 3 ani. Pe jumatatea mea de teren din cei 1500mp de Casa/ Constructii exista teren liber si deci nu as fi avantajat sa se imparta separat cele 2 parcele...
Terenuri
Nelly.ioana
Bună ziua! Vă rog dacă se poate să mă lămuriți și pe mine în privința taxelor pt 2016 , 2017 pentru terenuri.
Am în coproprietate cu cineva un ... (vezi toată discuția)