avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta... Bunicul ...

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta...
Bunicul meu a avut 12.000 mp teren impartit pe 3 parcele:
- prima parcela - 6500 mp extravilan
- a doua parcela - 2500mp extravilan
- a treia parcela - 3000mp - 1400mp intravilan(unde este construita si casa) si 1600 mp extravilan.
Bunicul a avut cinci copii, tatal meu fiind copilul nr. 5 care a ramas cu bunicul in casa si care l-a ingrijit pana a dededat.
Bunicul a decedat in 1987. In urma deselui s-a efectuat succesiunea si ceilalti frati au renuntat in favoarea tatalui meu(copilul nr.5). Succesiunea s-a efectuat pe cei 1400mp intravilan pentru ca la momentul acela ce era extravilan apartinea statului. In anul 2017 tatal meu(copilul nr. 5) mi-a facut mie acte pe casa. S-a facut intabularea pe casa si pe cei 3000mp teren. Actele care au stat la baza intabularii terenului au fost certificatul de mostenitor si adeverinte de la primarie care au atestat cei 3000mp. Adeverintele atestau ca tatal meu a platit din 1987 si pana acum impozit pe cei 3000mp. In anul 2018 tatal meu a decedat.
In luna septembrie 2021 am primit pe telefon o poza cu un titlu de proprietate emis pe numele celui de-al treilea copil ai bunicului meu, mai exact un frate mai mare de-al tatalui meu care are la randul lui 2 copii. Poza am primit-o de la un var, pentru ca a murit tatal lor si dezbat succesiunea. Pe titlu sunt trecute toate cele 3 parcele, deci si cei 3000mp care sunt in actele mele, in intabularea mea. Titlul a fost emis in 2010, inainte de a-mi face mie tata acte pe casa. Cum este posibil sa se dea un titlu de proprietate unei persoane care habar nu a avut de aceste terenuri, nu s-a ingrijit de ele, nu a platit impozit niciodata? Ma refer la cei 3000mp pe care eu am acte si unchiul a avut titlul de proprietate. De acest titlu nu s-a stiut decat dupa moartea unchiului.
Ce pot sa fac in acest caz?
Daca actionez in instanta anularea titlului de proprietate ce se va intampla?
Sa merg la procuratura sa fac plangere pentru ca a fost emis un titlu de proprietate pe un teren care apartinea tatalui meu?
Va rog sa ma ajutati.

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren leusan leusan Bunicul mei patern a detinut mai multe terenuri atat intravilane cat si extravilane ,pe raza unei comune,care au fost preluate abuzivc odata cu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Bunicul meu a avut 7 copii si o avere compusa din :15.5ha teren extravilan si teren intravilan in suprafata de 2500mp si 1500mp. El a dat pamant la fiecare ... (vezi toată discuția)
Teren cu probleme Ceranu09 Ceranu09 Buna , Situația mea este mai dificilă si mai greu de inteles sper sa se inteleaga .Bunicul meu a avut in posesie un teren de 3500 mp din anul 1956 , cand a ... (vezi toată discuția)